ANNONSE
Annonse

Oppfordrer foresatte til å holde ungdommene vekk fra fest her

Sognsvann er et yndet møtested for ungdom fra store deler av Oslo, ikke minst vestkanten. Politiet advarer. Foto: Politiet

«Politiet er bekymret for de alvorlige hendelsene som fort kan finne sted på slike store fester i skogen.» Det skriver Ungdomsavsnittet hos Majorusten politistasjon onsdag og advarer spesielt mot festplaner førstkommende helg.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2018 kl 14:48

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: I et innlegg onsdag formiddag går Ungdomsavsnittet ut og advarer ungdommer og foreldre om festlighetene som nå kommer når skoleåret er i gang. Dette gjelder spesielt videregående-elever. Her er hele innlegget:

«Skoleåret er i gang igjen. Mange ungdommer begynner på ny skole og behovet for å sosialisere er stort. Spesielt de som begynner på videregående er i en sårbar situasjon hvor det kan føles viktig å få innpass i et nytt miljø.

Vi på ungdomsavsnittet forventer at det kan bli en del ungdomsfester den nærmeste tiden og spesielt førstkommende helg. Som foreldre/foresatte er det viktig at dere kobler dere ekstra på i denne perioden. Det er klart det skal være litt friere tøyler når ungdommen har begynt på videregående, men det betyr ikke at ungdommen skal være uten voksen kontroll. Vær nysgjerrig, hent ungdommen på fest, lag litt nattmat og ta en prat om hvordan sosialiseringen går.

I Oslo har det vært tradisjon for at ungdommen fra hele byen samles på Sognsvann for å feste den første fredagen etter skolestart (fredag 24/8). Dette er en fest vi også tidligere år har advart mot.

LES OGSÅ: "Gratulerer til russen 2019"

Vi oppfordrer også i år foresatte til å holde ungdommene sine unna denne festen. Flere av foreldrene vi tidligere år var i kontakt med, trodde festen var i regi av skolen for at elevene skulle bli bedre kjent. Dette stemmer ikke. Denne festen er ikke i regi av skole eller andre. Dette er ikke et formelt arrangement. Dette er en fest helt uten organisert voksenkontroll.

Politiet er bekymret for de alvorlige hendelsene som fort kan finne sted på slike store fester i skogen.
Om overstadig berusede ungdom går seg vill i den mørke skogen, faller i vannet eller sovner som følge av rus. Vil noen da oppdage dem og ta vare på dem? Tidligere år har vi måtte ha politihelikopteret til stedet for å kontrollere at ingen lå igjen i skogen.

Politiet vil være på Sognsvann denne fredagen for å forhindre at det blir noen stor skogfest.»

LES OGSÅ: – En fantastisk skole på en helt fantastisk tomt

Parkeringsforbud for å sikre skolevei

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse