Akersposten

«Ønsker harmonisk hageby-fortetting på Smestad»

"En vellykket og harmonisk hageby-fortetting på Smestad som den første i sitt slag i Oslo kan skape presedens for ettertiden." Det skriver MdG Vestre Akers Kristin Alvsåker. Arkivfoto

«Det er viktig å gå i dialog med beboerne på Smestad når det gjelder veien videre.»

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2018 kl 09:34

Kommentar til byrådets presentasjon av forslag til kommuneplan fra Vestre Aker MDG:

Vestre Aker MDG er glade for at flere etablerte småhusområder er tatt ut av utviklingsområdene for fortetting i kommuneplanen. Dette gjelder Borgen og områder på Røa og Hovseter i vår bydel, og i andre bydeler Nedre Grefsen, Nydalen Vest, Heilo og småhusene nord for Montebello.

Vi skulle gjerne sett at Smestad også hadde vært tatt ut. Ifølge byrådet har prosessen på Smestad kommet for lang til å kunne stoppes. Dessuten er det en kjensgjerning at Smestad også sliter med to motstridende beboeraksjoner.

Smestad har en unik arkitektonisk verdi og har et etablert og velfungerende bomiljø. Vestre Aker MDG synes det er prinsipielt betenkelig at fortetting av stasjonsnære knutepunkter skal måtte medføre riving av gode boliger og harmoniske bomiljøer. Vi må stille oss spørsmålet om boligbehovet er stort nok til å forsvare denne bruk- og kastpolitikken.

Samtidig ser vi det åpenbare behovet for å forbedre trafikksituasjonen og tilby et betraktelig bedre møtested enn dagens i selve krysset. Det vil si et attraktivt og lett tilgjengelig torg med tilstrekkelig servicetilbud og gode møteplasser for alle. Det er viktig å gå i dialog med beboerne på Smestad når det gjelder veien videre. Ideen om hagebybebyggelse med omgjøring av hagene til grønne lunger for beboerne har vært lansert. Det vil gi en god bokvalitet og sikre at barnefamilier blir værende på Smestad. Det er nærliggende å skjele til det vellykkede bomiljøet i Giskehagen som en modell for hagebyene.

Vestre Aker MDG mener at den beste løsningen for en videre fortetting på Smestad vil være å ha noe lav blokkbebyggelse stasjonsnært rundt knutepunktet og lage moderne hagebyer utover i området. Slik kan fortettingen gjenbruke bolig- og hageressursene og ivareta den arkitektoniske byggestilen og barnefamilienes behov samtidig som man imøtekommer behovet for flere boliger i en voksende befolkning.

En vellykket og harmonisk hageby-fortetting på Smestad som den første i sitt slag i Oslo kan skape presedens for ettertiden.

Kristin Alvsåker
leder i Vestre Aker MDG

LES OGSÅ: – Valget blir bestemmende for utviklingen av småhusområdene

Har bestemt seg for hvilke områder som skal fortettes

Om Smestad: "Direkte skandaløst"

"Byrådet har lyttet til oss!"

http://akersposten.no/nyheter/valget-blir-bestemmende-for-utviklingen-av-smahusomradene/19.2422

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...