Akersposten

Omtrent like til flinke til å skape og skusle bort sjanser

Røa-keeper Kirvil Odden var solid borte mot Avaldsnes. Arkivfoto

Røa lyktes i å ta poeng på en svært vrien bortebane da det ble 0-0 mot Avaldsnes søndag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2018 kl 16:14

RØA: Avaldsnes er hos mange favoritt til å vinne Toppserien. Tradisjonen tro har de fornyet stallen kraftig foran sesongen, og det var grunn til å frykte alle ledd.

Allerede i det 2. minutt viste Avaldsnes seg fram da en svak klarering fra Katrine Jørgensen ble brutt, og en pasning gikk til debutanten Emily Gielnik. Skuddet ble for svakt, og Røa slapp med skrekken. Røa svarte etter åtte minutter med flott pasningsspill i boksen til Avaldsnes, men skuddet gikk rett på keeper.

Vind eller nerver?

Dette langt på vei oppsummerte kampen. Røa og Avaldsnes var omtrent like flinke til å skape – og til å skusle bort – sjanser. Høydepunktene var deretter. Etter 18 minutter var tidligere Røa-spiller Elise Thorsnes flott fremspilt av Gielnik, men alene mot keeper på fem meter satte hun ballen skyhøyt over. Om det var vind eller nerver, vites ikke, men Thorsnes var ukarakteristisk svak i avslutningene i dag.

Etter 23 minutter var igjen Avaldsnes farlig frempå. Gielnik fikk en flott pasning, og headet mot mål, men en feberredning av Kirvil Schau Odden roet Røa-nervene og sikret at keeperplassen er i trygge hender. Ser man bort ifra at en katt banestormet, var det få flere høydepunkter i omgangen.

Røa-press mot slutten

Andre omgang begynte som første med tøft spill fra vertene, men godt forsvarsspill hindret farligheter. Kort tid etter kom Røa på et godt angrep som førte til innkast. Vilde Hasund snappet ballen og skjøt i hjørnet, men der var keeper. Therese Sessy Åsland prøvde å ta returen, men keeper var trygg.

Kort tid etter fikk Vilde til et flott skudd, men keeper bokset over til corner. Avaldsnes tok mer over i andre omgang, men mye gikk til en Thorsnes som ikke fikk det til. Da var Gielnik farligere, og hun hadde en god heading i boksen som Kirvil igjen glimrende dyttet ut til corner.

Mot slutten la Røa press på Avaldsnes, og i det siste spilleminutt kom et flott innlegg i retning Lisa Marie Karlseng Utland, men hun tapte hodeduellen, og dermed ble den klarert.

Røas forsvar og keeper leverte en toppkamp, og midtbanen kjempet også godt. Angrepet satt dessverre ikke helt, men så spilte de mot et svært godt lag som var vanskelig å bryte gjennom.

Hvorfor ingen bytter?

Likevel kan man undres over at det ikke ble gjennomført et eneste bytte fra Røas side. Spesielt Elisabeth Jeppesen kunne ha gjort forskjell med friske ben. Likevel er dette en sterk innsats fra et Røa som har bitt godt fra seg i sine tre første kamper.

Etter tre runder har Røa fire poeng, etter at laget tapte hjemme mot Stabæk, og slo Vålerenga borte.

Her kan du se høydepunktene

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...