Akersposten

Omstridt bekk diskuteres tirsdag kveld

Siden 70-tallet har 900 meter av Mærradalsbekken gjennom Hovseterdalen gått i rør. Nå skal den opp i dagen, men hvordan blir det? Tirsdag er det informasjonsmøte på Persbråten videregående skole.

Kommer bekken til å dele opp området? Blir den farlig for barn som leker? Eller blir det et hyggelig, miljøskapende vannspeil med planter og busker? Tirsdag kveld inviteres det til informasjonsmøte om åpning av Mærradalsbekken i Hovseterdalen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.11.2019 kl 13:40

HOVSETERDALEN: I flere år har diskusjon gått om åpning eller ikke av de 900 metrene av Mærradalsbekken som nå går i rør under bakken i Hovseterdalen. Bekken ble lagt i rør på 1970-tallet da Hovseter-området ble utbygget.

Gjenåpning av bekker har vært gjort flere steder i byen de siste årene, og i forbindelse med at det uansett må utføres en større rehabilitering av ledningssystemet i Hovseterdalen, er det planer om at Mærradalsbekken igjen skal opp i dagen.

Ifølge Vann- og avløpsetaten vil gjenåpning bedre det biologiske mangfoldet i Hovseterdalen, gi bedre vannkvalitet og bidra til flomdemping. En gjenåpning har imidlertid skapt sterke reaksjoner fra mange i nabolaget, som mener at dalen er utmerket som den er. Det er en naboaksjon for å bevare dalen slik den er, og en underskriftsaksjon har samlet mer enn 400 underskrifter for å bevare området som det er.

Flere lokalpolitikere i Vestre Aker har i den senere tid snudd i sitt syn på åpning, blant andre Høyre og Arbeiderpartiet i bydelsutvalget. De ønsker nå å bevare området og droppe åpning av bekken.

Når Vann- og avløpsetaten tirsdag 19. november kl. 18 inviterer til informasjonsmøte om rehabilitering av vann- og avløpsledninger og gjenåpning av Mærradalsbekken, ønsker de innspill fra publikum.

«Vi legger til rette for at deres ønsker for hvordan området rundt bekken skal bli, blir tatt i betraktning når Mærradalsbekken skal gjenåpnes. Det vil derfor være mulighet til å komme med innspill direkte til prosjektteamet fra VAV og Grindaker landskapsarkitekter,» skriver etaten på sine nettsider.

Møtet arrangeres i kantinen til Persbråten videregående skole tirsdag 19. november kl. 18.

Les mer om møtet her.

Program

  • Presentasjon av prosjektet ved vann- og avløpsetaten
  • Presentasjon om gjenåpning av bekk ved Grindaker landskapsarkitekter
  • Workshop
  • Avsluttende spørsmålsrunde

LES OGSÅ: – Dalen fungerer fantastisk flott som den gjør i dag

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...