Akersposten

«Områderegulering for Skøyen – Bestumkilen har stort potensiale»

DEBATT: Henning Klouman (Ap) og Gard Titlestad (Ap)

STORT POTENSIAL: Gard Titlestad og Henning Klouman mener at et rødgrønt byråd med støtte fra en ny regjering i Stortinget, vil sikre et fremtidsrettet Skøyen.

Innsendere mener Bestumkilen er en svært attraktiv tomt, som innebærer et enormt potensiale for den nye Skøyenbyen og bydelens kobling med fjorden. En offentlig tilgjengelig fjordpark er en selvfølge.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Det at en større del av arealet for dagens båtopplag reguleres til bebyggelse behøver ikke å bety at kommunen fortest mulig skal selge unna tomtene for å skaffe seg kortsiktig gevinst. Tvert om ligger det her et potensiale for å på lengre sikt skape verdier og utvikle et levende byområde for rekreasjon, med kulturtilbud og møteplasser tilgjengelig for allmenheten. Den kommunalt eide tomten gir en unik mulighet for å stille krav ved gjennomføring av planene for Bestumkilen.

I planen som foreligger er det tilrettelagt for svømmehall / flerbrukshall, ro- og padlefasiliteter, barnehage og park med sjøbad, boliger, kontor, næring og hotell, kulturtilbud og andre offentlige formål. ‘Sentrumsformålet’ som er foreslått for bebyggelsen gir en fleksibel ramme og vil f.eks. også kunne romme en videregående skole.

Hoffselvas utløp i Bestumkilen skal åpnes opp og gjøres tilgjengelig for allmennheten. Med bebyggelse med blandede formål og boliger vil vi få en park med liv hele året i møte med fjorden.

Områdereguleringen for Skøyen og Bestumkilen er et overordnet rammeverk for den videre planleggingen av området. Foreslått bebyggelse er et fleksibelt utgangspunkt for programmering. Park og promenade, sammen med grøntdraget parallelt med Hoffselva, kan utformes på en måte som tilfører området natur.

Potensielt kan det bygges opp mot 500 boliger i Bestumkilen. Boligbebyggelsen bør få en blanding av boliger for folk flest, studentboliger og ikke-kommersielle utleieboliger – og gi et tydelig bidrag til en tredje boligsektor. Dette er viktig for å sikre et sosialt mangfold i bydelen.

En miljøvennlig utvikling av området må sikres ved videre detaljregulering av de ulike delfeltene. Utviklingen må bidra til økt mangfold og en sosialt bærekraftig by. Bestumkilen kan bli et kommunalt pilotprosjekt for miljøvennlige løsninger og materialbruk, nye og varierte boformer, teknologiske løsninger (smartby) og alternative gjennomføringsmodeller med offentlig og privat samarbeid. Dette krever politisk vilje og handlekraft, og gode prosesser for medvirkning.

Et rødgrønt byråd har alle forutsetninger for å få til en miljøvennlig og sosialt bærekraftig utvikling av Bestumkilen med dette rammeverket. Arbeiderpartiet la nettopp fram en vekstplan for Oslo. Denne foreslår politikk som også fremmer en god utvikling av Skøyen. Nå trenger vi en regjering som spiller på lag med Oslos offensive rødgrønne byråd!

Henning Klouman og Gard Titlestad
Ullern Arbeiderparti

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...