Akersposten

«Om vi får til noe lignende, har vi nok tatt med oss det viktigste vi kan lære av de gutta»

INSPIRERT: Hovedtrener Ole Johan Aas (t.v) håper Ullern-mannskapet kan ta lærdom av Leicesters vinnermentalitet. Foto: Bildemontasje: Ullern fotball og Petter Myhre

Ullern-trener Ole Johan Aas (29) hyller det ferske mesterlaget Leicester, og lar seg inspirere av stjernespiller Jamie Vardy & co før helgens tøffe oppgjør mot avdelingsfavoritten Tromsdalen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2016 kl 17:13

ULLERN: - Leicester er et eventyr. Et lag som har spilt totalt uten frykt hele sesongen. De har ikke brydd seg nevneverdig om de har vunnet eller tapt foregående kamp, sier Ole Johan Aas.

Nå bruker han fotballverdenens Askeladd til å få spillerne til å tro på at ingenting er umulig. Søndag tar Ullern-treneren med mannskapet til TUIL Arena, for å bryne seg på seiersvante nordlendinger. Fire strake trepoengere og tabelltopp er så langt fasiten for blåtrøyene.

Vil kopiere Leicester-mentaliteten

Derimot håper oslolagets 29 år gamle hovedtrener at hans gutter kan ta lærdom av de brennaktuelle Premier League-vinnerne, «revene» fra Leicester.

- De preges ikke underveis i kampene av hva stillingen er. De bryr seg ikke om tabellen, om ting de ikke får gjort noe med. De bare gjør sin greie. Fotball virker å være veldig gøy og ufarlig for Jamie Vardy. Om vi får til noe lignende, har vi nok tatt med oss det viktigste vi kan lære av de gutta der, sier Aas.

Innledningen på sesongen beskriver han som «et knepp under pari for Ullerns del totalt sett».

- Men når alt kommer til alt må vi si at det er helt ok å sitte igjen med fire poeng på de fire første kampene. Vi kommer bare til å bli bedre, og det er en trygghet sånn sett, sier Aas, og forteller trioen Tromsdalen, Grorud og Finnsnes har imponert mest så langt.
¨

Sisteskansen har stått frem

Fra egen A-stall trekker han frem to navn, når han blir bedt om å vurdere hvem som innledningsvis har gjort seg mest bemerket i Ullern-trøyen.

- Keeper Thomas Lia som kom fra Asker før sesongen, har vært vår mest stabile spiller. Trygg og god i alt han foretar seg. Ellers var det kult for vår del at den lokale 99-modellen Hans-Petter Karstensen fikk sin debut i seieren mot Mo IL, sier Aas.

Søndag spås Ullern imidlertid få sjanser på kunstgresset i Troms, uten at det tar fra den ambisiøse osloklubbens trener optimismen.

- Vi har absolutt en sjanse til å få med oss noe fra Tromsdalen. Det er snakk om å få noe ut av en kamp mot ett av norsk 2.divisjons beste lag. Med all mulig respekt, det er fortsatt 2.divisjon, så umulig er det på ingen måte med den kvaliteten vi har i stallen, sier han – og legger til i nærmest Leicester-ånd:

- Samtidig blir det knalltøft, ingen forventer noe som helst av oss, så vi kan spille med lave skuldre og være i angrepsposisjon i 2 ganger 45 minutter, avslutter Aas.

LES OGSÅ: Ullern 2-spiller kastet bensin på bålet for utskjelt regel

LES OGSÅ: - Vi skal kjempe så det synger etter

LES OGSÅ: Stjerneduo er Ullern-trenerens forbilder

LES OGSÅ: Rystet fjorårets cupaskeladd

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...