Akersposten

«Om småhusplanen og medvirkning»

SMESTAD: Hva vil skje med Smestad om en områderegulering som innebærer bymessig fortetting blir vedtatt. Foto: Vidar Bakken

MDGs lokale represetanter mener at Smestad skal beholde sitt småhuspreg, men at helhetlig planlegging er forutsetning for god stedsutvikling. De svarer på innlegg fra Smestadbeboere Harald Hodt og Marianne Storhaug.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2019 kl 14:48

Harald Hodt og Marianne Storhaug har lest partiprogrammene nøye og gir råd om hva en skal stemme for å skjerme Smestad mest mulig. De skal ha ros for at de har gått til kildene. Hodt og Storhaug holder seg også borte fra kallenavn og skremmebilder. Det skal de også ha ros for. Ikke alle får til det om dagen.

Les saken: «Valgflesk fra MDG om Smestad?»

Oslo MDG mener at småhusplanen må styrkes. Lokallagene i Ullern og Vestre Aker mener at Smestad bør beholde sitt småhuspreg, men vi tar ikke til orde for å stoppe planprosessen på Smestad. Helhetlig planlegging gir det beste utgangspunktet for god stedsutvikling, også på Smestad. Krysset fungerer ikke for gående, syklister og busser. Derfor må det komme endringer på Smestad. Partier som later som ingenting bør skje, serverer valgflesk som raskt blir harskt.

Hodt og Storhaug spør om MDGs byråd for byutvikling egentlig ønsker medvirkning. Det er satset betydelig mer på medvirkning i denne kommuneplanrunden. Høringer og dialog underveis belyser regulerings- og byggesakene før beslutninger fattes. Store planprosesser kaster opp større spørsmål og mange dilemmaer. Helhetlige planprosesser gir uansett et bedre grunnlag for stedsutvikling enn å bygge tomt for tomt slik en gjorde altfor lenge her i byen. I Oslo MDGs program for neste periode tar vi medvirkningen ett hakk videre: «Utbyggingsprosjekter i nærmiljøet påvirker og engasjerer nabolaget. Samtidig er prosessene rundt utbygging vanskelige å sette seg inn i. Vi vil etablere nye planretningslinjer som gir befolkningen bedre mulighet for medvirkning. Bydelenes rolle i byplanleggingen skal styrkes. Vi vil utrede flere muligheter for å gi bydelene større innflytelse i arealplanleggingen.»

I arbeidet med områdereguleringen av Smestad har det kommet mange verdifulle innspill og synspunkter. Planprogrammet har gitt fyldige analyser av blant annet trafikksituasjonen og kulturminnevern. Medvirkning er imidlertid ikke meningsmåling eller folkeavstemning. Bystyret i Oslo avgjør i plan- og reguleringssaker. Og en områderegulering er underordnet kommuneplanen. Medvirkningen er med andre ord reell selv om en ikke vinner fram. Det er sammensetningen av bystyret som bestemmer hvilke planer som blir vedtatt. Derfor er dette valget så viktig. Den som vil ha helhetlig planlegging, redusert biltrafikk, styrket småhusplan og handlekraftig klimainnsats, bør stemme MDG.

Martin Hill Oppegaard
Ullern MDG

Vibeke Nenseth
Vestre Aker MDG

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...