Akersposten
Annonse: Bydel Ullern

Økt kunnskap – større forståelse

Isabelle Digre (t.v.) og Åshild Rudrud Midtbø i hukommelsesteamet tilbyr turer for personer med hukommelsesvansker.

Ektefeller, barn eller venner som er pårørende til personer med demens, får nå tilbud om å lære mer om sykdommen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.11.2016 kl 18:41

Når en vi kjenner godt får en demensdiagnose, dukker det opp mange spørsmål. Det har hukommelsesteamet (se faktaboks) i Bydel Ullern sammen med Oslo Demensforening og Skøyen aktivitetssenter, tatt konsekvensen av og tilbyr kurs for pårørende med oppstart 31. august.

Kurset tar for seg temaene sykdomslære, kommunikasjon, vanskelig adferd og hjelpeapparatet. Det er satt av god tid til samtale rundt temaene.

Sette ord på følelser

En av dem som skal bidra under kurskveldene er ergoterapeut Åshild Rudrud Midtbø i hukommelsesteamet.

– Det kan være vanskelig å observere endringer hos en person man holder kjær. Kurset vil gi pårørende anledning til å snakke med fagpersoner og andre pårørende i samme situasjon. Ofte kan det hjelpe og sette ord på følelser sammen med noen som forstår, sier Midtbø.

Samtalegruppe

Pårørende til personer med demens kan også benytte seg av samtalegruppen som ledes av Kristin Borg. De møtes første onsdag i hver måned gjennom hele høsten fra klokken 12.00-14.00 på Skøyen aktivitetssenter. Her deler pårørende erfaringer hverdagen byr på samt gleder og sorger. Ta kontakt med hukommelsesteamet (se faktaboks).

– Godt å komme seg ut!

– Det er sosialt og hyggelig å bli kjent med nye folk. Vi har et fint samhold i gruppen, sier Ingrid.

Hun er med i turgruppen til hukommelsesteamet i bydelen. De er spreke til beins, men har det til felles at hukommelsen svikter eller de er i tidlig stadiet av demens.

Nyter parklivet

Turgruppen går ofte tur i skog og mark, besøker et museum eller som denne tirsdagen tar en tur i Den engelske park. Når solen skinner fra blå himmel og sommeren er på en snarvisitt, er det flott å gå i parken og beundre blomster og planter.

Eva og Ingrid syns det er trygt når Åshild Rudrud Midtbø i hukommelsesteamet er med dem på tur.


Johannes, Ingrid og Eva sier det er fint å ha noe fast å gå til, og komme seg ut på tur sammen med andre. De er også enige om at det er godt å ha turledere som Digre og Midtbø som motiverer til deltakelse og ordner det praktiske når de skal ta transport.

– Det er en trygghet å gå lengre turer når jeg kan gå sammen med andre, sier Eva.

Dersom du eller noen du kjenner har lyst til å være med i turgruppen, ta kontakt med hukommelsesteamet.

Flere tilbud

Flere tilbud til personer med demens:

To ganger i måneden møtes personer med demens og som har en besøksvenn gjennom Ullern frivilligsentral, på Hoffsdammen kafé på frivilligsentralen. Ta kontakt på 22 52 30 05 eller ullernfrivilligsentral@bymisjon.no

Her finner du mer informasjon fra Bydel Ullern.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...