Akersposten

Øker etter nyåpning

Biblioteksjef på Røa, Ragnhild S. Stuler (t.h), forteller om økning i bruken av Røa bibliotek, og hun regner med at uten byggeplass-tilstandene på utsiden ville tallene vært enda høyere. Onsdag hadde biblioteket besøk av kulturbyråd Rina Mariann Hansen, som fikk høre litt om erfaringene siden nyåpningen. Foto: Fredrik Eckhoff

Meråpent og modernisert bibliotek på Røa har gitt økt besøk. – Vi venter at trenden fortsetter, sier biblioteksjefen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2018 kl 21:41

RØA: I flere måneder var Røa Bibliotek stengt da det ble pusset skikkelig opp – og modernisert – fra sommeren til november 2017.

Bibiloteket gjenoppsto i ny drakt – og med rundt 70 timer lengre åpningstid i uken. Biblioteket er såkalt meråpent, noe som betyr at etter vanlig åpningstid kan man komme inn med et eget adgangskort. Der man før måtte vente til klokken 10 på hverdagene med å besøke biblioteket, kan man nå låse seg inn fra klokken 7.

– Når vi kommer om morgenen, sitter det alltid folk her. Vi har blant annet flere studenter som bruker oss enn vi hadde før, sier leder for Røa bibliotek, Ragnhild S. Stuler.

Besøkstallene fra januar og februar viser en økning på 14 prosent sammenliknet med samme periode i 2017.

– Det meste av økningen er naturlig nok i meråpen tid, men vi har også økt besøket i betjent tid, sier Stuler. – Vi ser også at mange av de som besøker oss blir lenger enn de gjorde før. Vi venter at trenden vil fortsette og regner med enda større vekst når flere oppdager konseptet.

Økning til tross for lettere byggekaos

Røa bibliotek ligger nå vegg i vegg med Røa torg, som for tiden ikke er spesielt innbydende.

– Ja, vi minner om at vi er her, selv om vi er midt i en byggeplass. Vi regner med at tallene våre kommer til å øke betraktelig når nye Røa torg står ferdig, sier Stuler, som også tror at det tok litt tid for noen å ta i bruk biblioteket igjen etter at det det hadde vært stengt i mange måneder i fjor.

De som ikke har besøkt biblioteket etter at det gjenåpnet like før jul, kan vente seg å møte mer moderne og åpne lokaler. Mange av de store bokhyllene som dominerte midt i lokalet, er tatt bort, og bøkene er nå samlet mer langs veggene. Det er også lagt mer opp til komfort. Det er rett og slett blitt er triveligere sted, med flere sittegrupper i ulike varianter.

Onsdag denne uken var forøvrig kulturbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) på besøk, og hun var imponert over både bruksmulighetene og hvor fint det er blitt.

Kan brukes til så mangt

– Vi merker at vi kan tilby brukerne mer, og nå har vi blant annet eget kinotek, seniorkino, språkkafé. Vi viser filmer for barnehager, og lokalene egner seg godt for møter. Vi er opptatt av at lokale lag og foreninger skal ta oss enda mer i bruk enn de gjør allerede, sier Stuler.

Hun forteller at det neste som kommer, er lerret, prosjekter og lydanlegg ute ved scenen midt i lokalet.

– Vi vil gjerne at det skal være mer aktivitet her, også i den meråpne tiden, sier Stuler, som minner om at det fremdeles er fullt mulig å finne roen på biblioteket, slik mange er opptatt av. Hun peker i retning av den nordlige delen av lokalet, mot t-banestasjonen.

– Der sitter gjerne de som ønsker det litt rolig, sier hun. Det er også opprettet nye rom, som kan brukes som stillerom, eller kanskje mindre grupper som skal studere eller prate.

– Hva med erfaringene med den meråpne tiden? Har det vært noe som helst av problemer?

– Nei, egentlig ikke. Det har gått veldig fint. Det eneste vi har fått tilbakemelding om er at det var noen som var litt høylytte, men det gikk over, sier Stuler. Biblioteket blir stengt hver kveld av vektere.

- Biblioteket er videoovervåket og har avtale med et vaktselskap. Alle skal kunne føle seg trygge på meråpent bibliotek, sier Stuler.

LES OGSÅ: Suksesskonsept åpnet igjen på Røa

Fylkesmannen satte ned foten for nytt tennisanlegg

Følg Akersposten.no på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...