Akersposten

– Økende konfliktnivå mellom bilister og syklister

Torsdag ettermiddag var politiet i Sørkedalen for å sjekke om trafikantene kjørte forsvarlig og lovlig. Ikke alle holdt seg innenfor reglene. Foto: Politiet

– Vi har hatt mer patruljering og flere kontroller, sier Frank Halse i politiet etter at to trafikanter mistet førerkort i Sørkedalen torsdag ettermiddag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2020 kl 13:05

SØRKEDALEN: Det er fire uker siden den alvorlige ulykken i Sørkedalen, der en motorsyklist var innblandet i en ulykke og to syklister ble alvorlig skadet. Svært mange myke trafikanter, som syklister og rulleskibrukere, ferdes på den ni kilometer lange strekningen fra Bogstad Camping til Skansebakken innerst i Sørkedalen, og det meldes jevnlig om konflikter.

Konflikter

– Det har vært et økende konfliktnivå mellom syklister og bilister. Mange bruker Sørkedalen og Maridalen som en fritids- og treningsarena. Det har vært en del klager på bilister, sier Frank Halse, som er seksjonsleder for Trafikk- og sjøtjenesten i politiet.

Han opplyser til Akersposten at de den siste tiden har gjennomført mer patruljering og hatt flere kontroller, og torsdag ettermiddag var det altså fartskontroll. Dette var omtrent ved Årnes, som er like ved avkjøringen til Wyllerløypa på Sørkedalsveien.

Resultatet var at åtte trafikanter i løpet av kontrollen ble stoppet for å kjøre for fort, og to av disse kunne ikke kjøre videre fordi de ble av med førerkortet. En bilist ble målt til 107 km/t i 60-sonen.

– Den andre som mistet førerkortet, var motorsyklist, sier Halse, som forteller at hver fjerde bilist kjørte for fort under denne kontrollen.

Bedre samspill

Han understreker at det ikke bare er bilister og motorsyklister de følger med på i Sørkedalen.

– Vi ser også på hvordan syklister og rulleskigåere oppfører seg. Det er samspillet vi er opptatt av. Man skal kunne dele veien på en sikker måte. Vi ønsker å bidra til et bedre samspill. Det vil redusere ulykkene, sier han.

– Og det blir flere kontroller i Sørkedalen?

– Vi følger utviklingen tett, sier han.

LES OGSÅ:

Tatt i 107 km/t i 60-sone

To alvorlig skadet i Sørkedalen

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...