ANNONSE
Annonse
Akersposten

Og hva skal så sykehjemmet hete? Nå er det bestemt.

RØAHJEMMET: Bydelsutvalget har bestemt at Hovseterhjemmet skal skifte navn til Røahjemmet. Foto: Vidar Bakken

Det var debatt i Bydelsutvalget da man skulle bestemme navn på det nye sykehjemmet på Hovseter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.10.2016 kl 15:24

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RØA: Det kom nok litt overraskende på de fremmøtte at Høyre, Venstre og MDG hadde samlet seg om et forslag til navneendring av Hovseterhjemmet. Høyres representanter i Helse- og sosialkomiteen hadde nemlig samlet gått inn for å beholde navnet Hovseterhjemmet.

Forslaget til nytt navn var Røahjemmet, som til slutt ble vedtatt, men ikke uten debatt.

Nærhet til Røa eller ikke-sak

Høyres Yngvar Husebye begrunnet forslaget med Røahjemmet som nytt navn med at Bydel Vestre Aker har to sentra, nemlig Vinderen og Røa.

– Vinderen- bo og behandlingssenter heter nå Vinderenhjemmet. Med et helt nytt sykehjem i bydelen med sin nærhet til Røa som senter, mener vi at Røahjemmet er et godt navn, sa Husebye blant annet.

Arbeiderpartiets gruppeleder, Peter Hausken, var sterkt uenig.

– Dette burde vært en ikke-sak. Hovseterhjemmet er et godt innarbeidet navn som forteller noe om stedet sykehjemmet ligger, i likhet med blant annet Hovseter skole og Hovseterhallen. Det er ingen grunn til å skifte navn, sa Hausken blant annet.

Frps medlem i Helse- og sosialkomiteen, Inger Marie Ytterhorn, hadde skiftet mening siden møtet i komiteen og sa hun støttet navneendringen.

Les også: Hovseterhjemmet kan få champagnebar og lokal kunst

– Helt unødvendig

Høyres leder av Helse- og sosialkomiteen, Len Mathisen, var helt klar på at navneendring var helt unødvendig og at saken hadde vært behandlet to ganger i komiteen med samme utfall.

Nestleder i bydelsutvalget, Terje Bjøro (V), understreket at det var snakk om et helt nytt sykehjem og at bydelen har to bydelssentra.

– Røahjemmet er et naturlig valg, sa Bjøro.

– Det skal hete Hovseterhjemmet, noe som opplagt ligger på Hovseter. Å endre navnet gir dårlige signaler til dem som bor der, sa Milla Sandborg Mathisen (Ap).

Ny giv

Husebye repliserte at dette er et nytt sykehjem for hele byen, med fritt sykehjemsvalg og som ikke er bygget bare for dem som bor på Hovseter.

Anita Asdahl Hoff (H) tok ordet til slutt om mente at navnet Røahjemmet ville løfte Hovseter som en del av Røa og Bydel Vestre Aker.

– Et nytt navn vil gi en ny giv, etter at sykehjemmet i mange år har slitt med noe dårlig renommé, sa Hoff.

Under avstemningen var det splittet Høyre som vedtok navnet Røahjemmet, sammen med Venstre og MDG. Tre Høyre-representanter gikk for Hovseterhjemmet. Resultatet ble 9-6, til fordel for Røahjemmet.

PS! Var det riktig å endre navnet? Gi din stemme i gallupen et annet sted på siden.

Les også:

Hovseterhjemmet med takterrasse og champagneutsikt