Akersposten

Og her er vinnerne

VINNERNE: Øverste bilde: Frivilligprisen med prisvinner Anne Bjørnbye Vik nr. 2 fra venstre, flankert av BU-leder Yngvar A. Husebye, kunstner Signe Paus og komiteleder Monika Dypeng. Under er vinner av Kulturprisen Pernille Leivestad helt til høyre. Ellers fra venstre: Yngvar A. Husebye, kunstner Hanne Mathiesen og Monika Dypeng. Foto: Vidar Bakken

Det var to verdige prisvinnere som mottok ros og heder under siste møte i bydelsutvalget.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2020 kl 10:29

VESTRE AKER: Møtet i bydelsutvalget i Vestre Aker startet med utdeling av Kulturprisen og Frivilligprisen.

Ekstraordinær innsats

Leder av Røa vel, Anne Bjørnebye Vik fikk tildelt Frivilligprisen for sitt langvarige og utrettelige arbeid i Røa vel, som har kommet så mange til gode.

Prisutdeler Monika Dypeng, som leder Helse-, oppvekst-, velferd- og eldrekomiteen, understreket da også Bjørnebye Viks ekstraordinære innsats over lang tid.

Hun har siden hun ble styremedlem i 2013 og senere leder i Røa Vel vært sentral med hensyn til igangsetting og drifting av en rekke prosjekter. Frivillighetsfestivalen som startet i 2016 er ett av disse. Røarevyen og senere Røa Revy og Teaterskap med flere oppsetninger er et annet. Hun var sentral i opprettelsen av Røa Planforum, som jobber for en helhetlig utbygging av Røa sentrum i dialog med myndigheter og utbyggere, hvor Røatunnel også inngår i dette arbeidet. Det må også nevnes at hun har vært sentral i forbindelse med gjennomføring av en rekke folkemøter og ikke minst dugnader i Mærradalen og langs Lysakerelva.

En glad prisvinner takket for hederen etter å ha mottatt et verk av den lokale kunstneren Signe Paus, samt blomster og diplom.

Les også: – Vil dere ha utbygging og fortetting på Røa? Bygg tunnel nå!

Møteplass for mange

Kulturprisen gikk til daglig leder av Voksenenga nærmiljøhage, Pernille Leivestad. Nærmiljøhagen, som ble opprettet i 2017, har fått en spesiell plass i hjertene og blitt en møteplass for mange som bor i og utenfor bydelen.

Dette er blitt en arena for opplæring av byens beboere i urbant landbruk med egne kurs for skoleelever og hospiteringsplass for innvandrere.

Det er blitt mye mer enn det. Det er blitt et møtested for unge, eldre og uføre, som knytter kontakter på tvers av generasjoner. Barnehager er alltid velkomne og integrering er en viktig del av det hele. Drivkraften i dette vellykkede prosjektet er altså, Pernille Leivestad.

- Vi ser hva du har sådd, sa prisutdeler Monika Dypeng.

Les også: – Betyr mye at vi blir lagt merke til

Leivestad blir beskrevet som en nærmiljøbygger og BU-leder Yngvar A. Husebye mente også at hun med sitt initiativ, ideer og pågangsmot i høyeste grad er en kulturbygger.

Leivestad holder også foredrag og kurs om dyrking av mat i by, og har bidratt som konsulent og rådgiver for Oslo kommune og Fylkesmannen i Oslo og Akershus' landbruksavdeling.

- Det som gleder meg mest er at dere har innsett hvor viktig Voksenenga nærmiljøhage er, sa Leivestad blant annet.

Betyr mye

Akersposten møtte de to prisvinnerne etter seremonien.

- En slik pris betyr enormt mye. Mye av arbeidet som legges ned synes ikke alltid så godt. Da er det flott at det er noen som ser det og setter pris på det. Men det er viktig å huske at jeg ikke er alene om dette. Det er hardtarbeidende medlemmer av Røa vel som jobber med de ulike prosjektene, sier Bjørnebye Vik.

- Jeg er enig at en slik pris betyr mye. Det er veldig hyggelig å bli verdsatt for noe man tror på. Jeg vil også understreke at det er mange frivillige med i nærmiljøhagen vår, sier Leivestad.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...