ANNONSE
Annonse

OBS. Nå sprenges det igjen på Røa

IKKE IGJEN: Flengen i muren utenfor inngangen til Samfunnshus Vest viste kraften og en av flere skader etter sprengningsulykken. Foto: Vidar Bakken

Etter klokken 14.00, tirsdag, starter sprengningsarbeidet på Røa igjen. Nye sikkerhetsrutiner er innført etter sprengningsulykken forrige uke.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.02.2018 kl 13:10

ANNONSE
Annonse

RØA: Det var mange reaksjoner i lokalmiljøet etter sprengningsulykken i sentrale Røa. Hvor farlig er egentlig sprengningsarbeidet?

Les også: Flaks at ingen ble drept

Nye sikkerhetsrutiner

- Vi har brukt en uke på å analysere sprengningsulykken gjennom befaring med geoteknikere, sprengstoffleverandør og utførende. Vi tror at årsaken til ulykken har sammenheng med ujevn fjellformasjon og fjellkvalitet på stedet. Nå har vi innført nye sikkerhetsrutiner med nye posteringsplaner etter en grundig sikkerhetsanalyse. Nå er vi trygge på at dette ikke vil skje igjen, sier produksjonssjef i Hent AS, Knut Dreier.

Les også: Sprengestopp etter ulykken på Røa

Holdes borte fra vinduer

- Hva med dem som befinner seg i for eksempel biblioteket på Samfunnshus Vest som vender ut mot sprengningsområdet.

- Det er en del av posteringsplanen at vi har en posteringsvakt på innsiden av huset. Vakten skal varsle og sørge for at folk holder seg unna vinduene ved sprengning. Vi har god dialog med ledelsen på Samfunnshus Vest om dette, sier Dreyer, som også opplyser om at det bli benyttet mindre salver enn tidligere.

- Som sagt, vi er trygge på at vi nå har gode nok rutiner mot at noe tilsvarende vil skje igjen, sier Dreyer.

Les også:

"Men la nå bussen få plass da"

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse