Akersposten

«Nytt vannprosjekt: 2000 lastebillass, hva skjer med lyssløype og turvei?»

ETTERLYSER SAMARBEID: Egil Kjos mener VAV må søke samarbeid med lokale organisasjoner, som blant annet å vurdere å legge lysløypa utenom turvei fra Bogstad camping (rød markering)og gjøre denne permanent. VAV foreslår en kortere og midlertidig lysløype (grønn markering). Grå markering viser kryssende anleggsvei frem til tunnelportal. Skisse: VAV

Røa Vels representant er kritisk etter informasjonsmøtet til Vann- og avløpsetaten på Bogstad skole den 9. januar. Hvorfor snakker ikke etatene sammen og hvorfor snakker de ikke med oss, spør Egil Kjos.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.01.2020 kl 14:12

Det anslås at 25 personer var møtt opp for å høre detaljene for prosjektet «overføringstunnel for drikkevann fra Bogstad til Voksenkollveien». Vann- og avløpsetaten (VAV) stilte både med egne ansatte og konsulenter. En kan vel si at presentasjonen var grei, men det ble ved flere anledninger stilt spørsmål som ikke fikk klare svar. At vannprosjektet er viktig for bydelen var det god forståelse for.

Les også: Enda en vanntunnel – denne gang på Bogstad

Inntrykket av god kommunal planlegging med samarbeid mellom etatene var noe mangelfullt. Trafikkforholdet med utkjøring av masser ble selvfølgelig et tema. I anleggsperioden skal det 2000 lastebillass gjennom Røakrysset. Om de skal østover Sørkedalsveien over Huseby, ned Vækerøveien eller vestover Griniveien er ikke bestemt. Svaret fra VAV: opp til entreprenøren? Nei, dette må ligge som en premiss i anbudsgrunnlaget mente i alle fall vi fra Røa Vel, med bakgrunn i det allerede kaotiske Røakrysset.

Jeg viser til Akerspostens beskrivelse av turveier og skiløype fra oktober i fjor. Her ba vi om at midlertidige og fremtidige traseer må planlegges og gjennomføres i forbindelse med anleggsarbeidet i området. Røa Vel, Røa IL og Sørkedalen vel leverte et samlet brev til Bymiljøetaten (BYM) i oktober 2019 hvor dette var budskapet. VAV og Byantikvaren var på kopilisten. Så langt i denne prosessen er vi ikke hørt. VAV presenterte en midlertidig løsning hvor turvei og skiløype fortsatt skal gå i en og samme trase gjennom riggområdet. Videre at de skal legge turvei og løype tilbake slik som det er i dag når prosjektet avsluttes. Det hadde nok ikke vært kommunikasjon med BYM.

Her er utfordringen. Snakker de kommunale etatene sammen? Hvorfor har de ikke involvert en av de nevnte foreninger på forhånd for å lage gode løsninger? Det er ikke for sent, vi er selvfølgelig mest opptatt av fremtidige og permanente løsninger. Planlegg sammen med Røa IL som bruker området som treningsarena for barn og unge, ta med Røa og Sørkedalen velforeninger som tenker på turgåere og friluftsinteresser for allmenheten. Jeg minner om byrådserklæringen hvor det blant annet står: Sikre god og reell medvirkning i byutviklingen, og involveringen bør skje på et tidlig tidspunkt i planarbeidet. Det å skape bedre medvirkningsprosesser i plansaker understrekes. Dette bør etatene etterleve.

Det ble også stilt spørsmål om trafikken i den trange alleen mellom Peder Ankers Plass og badeplassen. Her står store stubber igjen etter hogsten for mange år siden. Det er planer om oppgradering av veistrekningen inkludert sykkel- og gangvei. Hvor langt har dette kommet? Det hadde vært en fordel om denne veistrekningen ble oppgradert før massetransporten starter. Mulig en til og med kan bruke noe av massene.

Ingen av bydelspolitikerne var til stede, men vi har god kontakt med dem. Nå ber vi om lokalpolitisk støtte og at de engasjerer seg sammen med oss. Målsettingen er at vi kan etablere gode permanente trasevalg for turgåere til Bogstad Gård og Nordmarka. Gode turmuligheter fra Hovseter og over Bogstad vil kunne føre til redusert biltrafikk innover Sørkedalen.

Egil Kjos
Styremedlem Røa Vel

Les også:

«Grønne lunger, turveier og ny lysløype»

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...