ANNONSE
Annonse
Akersposten

Nytt kunstgress ved Skøyen skole

ENDELIG: Ny bane på Skøyen og barna kan feire åpningen. Foto: Per Ola Holden

Barna kunne glede seg over at den utslitte banen på Monolitten er byttet ut med nytt kunstgress, som heller ikke forurenser sine omgivelser med gummikuler.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2018 kl 14:13

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SKØYEN: I forrige uke ble det nye kunstgresset på Monolitten ved Skøyen skole offisielt åpnet. Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen (Ap), klippet snoren og ønsket barna velkommen til trening.

SPENTE OG KLARE: Ingen tvil om at disse barna gledet seg til å ta banen i bruk, da byråd Rina Mariann Hansen klippet snoren. Foto: Per Ola Holden

Stor jubel

Monolitten kunstgress var etter ti års bruk i elendig forfatning. Det var til stor glede for Skøyen skole og Bygdø Monolitten IL at gresset ble byttet denne høsten.
Tilstede på åpningen var byråden, representanter fra Bymiljøetataen, Oslo Idrettskrets, Bygdø Monollitten IL og rektor på Skøyen skole, Anne Helga Jarnholt.

- Banen brukes fra morgen til kveld og er et viktig samlingspunkt for alle barna i skoletiden, og for alle barna etter skoletiden. Vi er superglad for denne banen. Ikke sant, dere? sa rektor blant annet i sin tale.

Stor jubel fra gutter og jenter på 2. trinn var bekreftelsen på at det var sant.

Saken fortsetter under bildet

SUPERGLADE: Rektor Anne Helga Jarnholt og barna var superglade for den nye banen. Foto: Per Ola Holden

Gjenbruk

Styreleder i Bygdø Monolitten IL, Sigurd Solem, takket kommunen for en flott bane.

- Ikke bare er gresset er byttet, men vi har fått nytt lys og sittebenker rundt banen. Helt fantastisk, sa Solem.

Benkene rundt banen er utformet med granittblokker og fungerer som gjerde. Banen er fylt med gummikuler som kalles granulat. Det har tidligere vært mye kritkk mot granulat og dens forurensing av omgivelsene. Gjerdet forhindrer granulat på avveie. I hver ende av banen er det åpninger med rist, slik at granulaten blir liggende igjen og er lett å samle opp for gjenbruk.

Åpningen av banen gikk så over i en trening for morgendagens helter. Det vil være stor aktivitet og mye glede på Monolitten kunstgress i de neste ti årene også.

Les også:

Storklubber følger Ullern-gutt (18)