ANNONSE
Annonse

Nytt galleri på Smestadhjemmet

GALLERIVEGGEN: Ellen Tvenge (i forgrunnen) fikk æren av å åpne utstillingen. Her sammen med kulturassistent Anneth Engelberg. Foto: Eva Cecilie S. Bjørn-Hansen

Til stor glede for beboere, ansatte og besøkende åpnet galleriveggen på Smestadhjemmet, med salgsutstilling med billedkunstneren Kjersti Rahbek Hvamb.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2017 kl 11:00

ANNONSE
Annonse

SMESTAD: Onsdag denne uken åpnet galleriveggen på Smestadhjemmet med 60 kunstinteresserte til stede. Som det skal være på en galleriåpning sprudlet boblene i glassene eller sjokolade for dem som foretrakk det. Beboer og kunstinteresserte Ellen Tvenge foretok den høytidelige åpningen. Da snoren var klippet strømmet alle spente til den debuterende galleriveggen.

Dyremotiver og farger

Kjersti Rahbek Hvambs bilder falt i smak hos publikum. Det første bildet er allerede solgt og billedkunstneren har allerede fått bestillinger på bilder fra beboere og pårørende. Hennes fargeglade bilder med dyremotiver vil være glede og inspirasjon de neste to månedene.

- Dyr er fine motiv, synes jeg - og man finner også menneskeskikkelser i noen av bildene om man kikker godt etter. Jeg liker glade bilder, bilder med harmoniske farger – men også litt spreke farger innimellom. Naturen inspirer meg, og jeg er glad i det bølgende landskapet – med vann, himmel, fjell og mye luft i bildet, sier Rahbek Hvamb, om bildene som er malt med akrylmaling på gjennomsiktige akrylplater.

DYREGLAD: Billedkunstneren Kjersti Rahbek Hvamb, her sammen med en av kaninene som bor på Smestadhjemmet, kunne glede seg over responsen fra de mange kunstinteresserte. Foto: Eva Cecilie S. Bjørn-Hansen

Mange aktiviteter

- Bildene gjør stor suksess og beboerne sier de blir glade av å motivene og fargene. Vi vil fortsette med fire/fem forskjellige utstillinger i løpet av året. Dette er bare en av flere nye aktiviteter på Smestadhjemmet, sier kulturleder Eva C. S. Bjørn-Hansen,,som ønsket velkommen og fortalte om bakgrunnen for at en litt kjedelig korridor ble til en gallerivegg.

Les også: Hva gjør Danseløven på Smestadhjemmet?

Nå er også vestibylen blitt et sted med mulighet for flere kulturelle aktiviteter.

- Jeg har ønsket å lage en arena i vestibylen hvor det er plass til ulike former for aktiviteter. Nå står en sceneløsning ferdig, med mulighet for konserter og andre former for underholdning. Nå er også en trivelig og lun café på plass. Alt er lagt til rette for sosialt samvær og ulike former for utstillinger. Det skal inspirere og aktivere beboerne, slik at de kommer seg mer ut av rommene og bli mer deltakende i det som skjer på Smestadhjemmet, sammen med pårørende og ansatte. sier Bjørn-Hansen.

Les også:

Debuterer med fotoutstilling som 87-åring – etter et helt liv som fotograf

ANNONSE
Annonse