Akersposten

Nytt galleri på Smestadhjemmet

GALLERIVEGGEN: Ellen Tvenge (i forgrunnen) fikk æren av å åpne utstillingen. Her sammen med kulturassistent Anneth Engelberg. Foto: Eva Cecilie S. Bjørn-Hansen

Til stor glede for beboere, ansatte og besøkende åpnet galleriveggen på Smestadhjemmet, med salgsutstilling med billedkunstneren Kjersti Rahbek Hvamb.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2017 kl 11:00

SMESTAD: Onsdag denne uken åpnet galleriveggen på Smestadhjemmet med 60 kunstinteresserte til stede. Som det skal være på en galleriåpning sprudlet boblene i glassene eller sjokolade for dem som foretrakk det. Beboer og kunstinteresserte Ellen Tvenge foretok den høytidelige åpningen. Da snoren var klippet strømmet alle spente til den debuterende galleriveggen.

Dyremotiver og farger

Kjersti Rahbek Hvambs bilder falt i smak hos publikum. Det første bildet er allerede solgt og billedkunstneren har allerede fått bestillinger på bilder fra beboere og pårørende. Hennes fargeglade bilder med dyremotiver vil være glede og inspirasjon de neste to månedene.

- Dyr er fine motiv, synes jeg - og man finner også menneskeskikkelser i noen av bildene om man kikker godt etter. Jeg liker glade bilder, bilder med harmoniske farger – men også litt spreke farger innimellom. Naturen inspirer meg, og jeg er glad i det bølgende landskapet – med vann, himmel, fjell og mye luft i bildet, sier Rahbek Hvamb, om bildene som er malt med akrylmaling på gjennomsiktige akrylplater.

DYREGLAD: Billedkunstneren Kjersti Rahbek Hvamb, her sammen med en av kaninene som bor på Smestadhjemmet, kunne glede seg over responsen fra de mange kunstinteresserte. Foto: Eva Cecilie S. Bjørn-Hansen

Mange aktiviteter

- Bildene gjør stor suksess og beboerne sier de blir glade av å motivene og fargene. Vi vil fortsette med fire/fem forskjellige utstillinger i løpet av året. Dette er bare en av flere nye aktiviteter på Smestadhjemmet, sier kulturleder Eva C. S. Bjørn-Hansen,,som ønsket velkommen og fortalte om bakgrunnen for at en litt kjedelig korridor ble til en gallerivegg.

Les også: Hva gjør Danseløven på Smestadhjemmet?

Nå er også vestibylen blitt et sted med mulighet for flere kulturelle aktiviteter.

- Jeg har ønsket å lage en arena i vestibylen hvor det er plass til ulike former for aktiviteter. Nå står en sceneløsning ferdig, med mulighet for konserter og andre former for underholdning. Nå er også en trivelig og lun café på plass. Alt er lagt til rette for sosialt samvær og ulike former for utstillinger. Det skal inspirere og aktivere beboerne, slik at de kommer seg mer ut av rommene og bli mer deltakende i det som skjer på Smestadhjemmet, sammen med pårørende og ansatte. sier Bjørn-Hansen.

Les også:

Debuterer med fotoutstilling som 87-åring – etter et helt liv som fotograf

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...