Akersposten

Nytt folkemøte om Røa sentrum

IDENTITET: Har Røa en identitet eller er det bare å bygge ut?

Røa står foran store endringer og Røa Vel er i førersetet når det gjelder å følge utviklingen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2018 kl 11:48

HUSEBY: Det åpne folkemøtet arrangeres i Persbråten Skoles auditorium, onsdag 10. oktober klokken 18.00.

Et sentralt tema på møtet vil være å belyse Røas identitet. Spennende foredrag blir det under dette møtet, samt at det også blir åpnet for debatt.

Program for møtet:

• Velkommen ved Jostein Refsnes, Røa Vel

• Førerløs kollektivtrafikk- noe for Røa? Ved Claes Karnold, Ruter

• Stedsutvikling med mennesket i sentrum- Ved Landskapsarkitekt og urbanist Gunnar Vatnar

• Røa PlanForum- Røas Stedsanalyse: Hva karakteriserer Røa? Hva bør vi utvikle og bevare? Veien videre for medvirkning – ved Anne Bjørnebye Vik, Leder Røa Vel

• Spørsmål, svar og debatt ledet av Jostein Refsnes, Røa Vel

Les også: – Det er lov å gå tilbake til tegnebrettet og tenke seg om

I invitasjonen til møtet skriver Røa Vel:

Røa sentrum er i endring. Nye Røa Torg med blant annet en moderne glassbygning vil stå ferdig mot nyåret 2020. Planene for denne utbygningen skapte ikke de store avisoverskrifter. De kom imidlertid da Skanska presenterte sine planer for utbygging av Vækerøveien 201, 203, og Griniveien 4a, 4b og 6 – kjernen i det gamle Røa. Røa Vel kom denne gang raskt på banen for å fange opp muligheten til medvirkning!

Røa PlanForum ble etablert i mars i år. Vi har hatt dialog med fagfolk og sentrale utbyggere på Røa for å få til en helhetlig planlegging av Røas utvikling. Parallelt har Røa PlanForum arbeidet med en stedsanalyse for Røa sentrum og med informasjon til grunneiere.

Stedsanalysen håper vi kan danne grunnlaget for å beskrive Røas identitet. Hva vi har av kvaliteter, hva vi vil ta vare på, hva som bør forbedres og liknende. En slik analyse er ikke et statisk dokument- men et utgangspunkt for en kommunikasjon med Røas befolkning. Røa er at trafikkbelastet tettsted- som selv med en tunnel vil ha gjennomgående trafikk. Samtidig ønsker vi gode transportforhold, mye grønt og et fotgjengervennlig sentrum.

Kan dette forenes når vi står overfor nye utbygningsprosjekter?

Å planlegge for fremtiden er ikke lett! Her kommer kommunale langtidsplaner og rådende politiske oppfatninger sammen med teknologiske nyvinninger og grønne verdier sterkt inn i bildet. Røa Vel ønsker å tilføre planleggingsarbeidet ideer og tanker som kan strekke oss litt lengre og være litt mere foroverlent. Vi trenger innspill fra eksterne fagfolk for å løfte blikket og bli inspirert- og kunne tenke annerledes, og kanskje peke på gode fremtidsrettede løsninger for Røa.

Vi har derfor invitert en representant for Mobiltjenester i Ruter til å holde foredrag om førerløs kollektivtrafikk, og en landskapsarkitekt som tenker miljø, grønt og luft!

Les også:

Skanska går til bystyret med Røa-planene

«Skanskas planer for Røa har et viktig bærekraftsperspektiv»

Røa PlanForum: – Nå må Skanska komme på banen

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...