Annonse: Frognerseteren Restaurant

Walter inviterer til sildefest

Walter Kieliger tilbyr sildebord i Galleriet i underetasjen på Frognerseteren Restaurant torsdag 17. august klokken 18.

Hva med å avslutte sommeren med en utsøkt sildebuffet – og et lite kåseri om ekte Oslo-øl? Walter inviterer til en intim og eksklusiv opplevelse!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 18.08.2017 kl 08:01

Restaurantsjef Walter Kieliger skuer utover Oslo. Han kan se langt, og selv om han ikke kan se helt til Sverige eller til vestlandet, er det nettopp svensker og vestlendinger han kommer inn på.

Walter har nemlig lyst til å starte opp en ny tradisjon på sin kjære Frognerseteren Restaurant. Han vil slå et slag for sild og inviterer til stort sildebord torsdag 17. august.

– Det blir en skikkelig sommerferieavslutning. Da åpner vi kjelleren og lager til et stort sildebord i rustikke omgivelser, sier restaurantsjefen.

Kjelleren han snakker om, er helt nyinnredet og oppusset. Den ligger i etasjen under rommet som kalles Skjenkestua. Det sjarmerende kjellerlokalet har fått navnet Galleriet. Til å ligge i kjelleren, har det nemlig både godt lys fra store vinduer – og en flott utsikt over byen.

Vil låne tradisjonen

Walter er litt misunnelig på både svensker og vestlendinger når han snakker om sild.

– Oslo har ikke noen sildetradisjon, og det er nok fordi forekomsten ikke er så stor her. Men sild er, og har vært, en stor vare i det norske kjøkkenet, særlig på vestlandet, for eksempel i Haugesund, sier han. – Og svenskene har jo også sine tradisjoner, med sildebord og krepselag. Vi burde ha flere slike mattradisjoner her i Oslo!

– Det har vært litt undervurdert hva du kan gjøre med sild. Silda er en fet fisk som også er sunn. Om sommeren er den veldig god og smaksrik, og den er lett fordøyelig, sier Walter, som ser for seg en buffet med røkt sild, fersk sild, lakesild, tomatsild, sherrysild, kryddersild…, og mye mer sild!

– Det blir et omfattende sildebord, sier han.

Oslo-øl til silden

Sildefesten starter opp med en dose ølkultur og -historie.

– Ja, for å nyte all denne gode silden har vi invitert et bryggeri til å holde et lite kåseri om ølet, sier Walter.

Restaurantsjefen vil naturligvis selv også være på plass, og da vil det helt sikkert bli tid for litt lokal Frognerseter-historie også. Den ærverdige restauranten fylte i fjor 125 år.

Vær tidlig ute!

Lokalet i kjelleren, Galleriet, rommer opptil 40 personer, så her er det lurt å være tidlig ute hvis du har lyst til å sikre deg plass torsdag 17. august.

Ta kontakt på tlf 22 92 40 40.

Pris: Sildebuffet med drikke: Kr 750,- pr person.

Tid: Torsdag 17. august klokken 18

Sted: Frognerseteren Restaurant, Galleriet i kjelleretasjen

LES OGSÅ: Frognerseteren Restaurant 125 år (annonse)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...