ANNONSE
Annonse

– Vis de hjemløse respekt

To tiggere på Vinderen har akkurat fått hver sin burger av Julia Celine Doble Jacobsen (t.v) og Blanca Boehlke. Kvinnen på bildet fortalte Ris-jentene at det var helt i orden å være med i avisen, men ønsket ikke å stå frem med navn. Foto: Selfie

– 40 til 70 personer bare i Oslo sover ute om vinteren, sier Bertine Bøhn, en av åttendeklassingene på Ris ungdomsskole.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2016 kl 10:25

ANNONSE
Annonse

RIS: I faget «Innsats for andre» i åttende klasse på Ris har elevene ulike prosjekter, hvor de lærer om mennesker som trenger en håndsrekning. Tidligere i høst skrev vi om Ris-elever som jobbet iherdig med Demensaksjonen.

En gruppe elever i den samme klassen har i det siste hatt i oppgave å hjelpe hjemløse og uteliggere på Vinderen og Majorstuen.

Hittil har det gått i kakesalg i kantinen på skolen for å samle inn penger. I første omgang bled det 385 kroner, noe det skal bli mer av.

LES OGSÅ: Ris-elever trår til for andre i nærmiljøet

– Vi skal ha enda et kakesalg for å tjene mer penger, sånn at vi kan kjøpe mer mat og klær til uteliggerne, sier Julia Celine Doble Jacobsen, som sammen med Blanca Boehlke og Bertine Bøhn har møtt hjemløse den siste tiden, blant annet på Vinderen.

– Uteliggere trenger mer hjelp enn du tror, sier Julia.

– Alle uteliggere i både Norge og verden er hjemløse, sier Bertine, som sier at de tre Ris-elevene syns uteliggere fortjener bedre.

– Respekt er noe alle vil ha og bør få, sier Blanca.

– Det er 40-70 personer bare i Oslo som sover ute om vinteren, forteller Bertine. – Hvis man har lyst til å hjelpe dem med å få et bedre liv, kan man gi dem litt penger, sette seg ned å snakke litt med dem, gi dem mat. Hvis man skal gi bort klær, kan man gi det til uteliggere og ikke minst vise dem respekt.

LES OGSÅ: Ris-elever trår til for andre i nærmiljøet

Ingen mindreårige flyktninger til Montebello

Bydel Ullern fikk bot for omsorgssvikt etter at eldre kvinne døde

To tyver hoppet i Hoffselven

– Helt Fleksnes på Hovseter

Ingen respekterer fartsgrensen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse