Akersposten

– Virkelig helt fantastisk å få på plass!

Prosjektleder for Hovseterløftet, Ragnhild Lorentzen, er lettet og glad over at det igjen rører seg på flere fronter i områdesatsingen. Foto: Fredrik Eckhoff

De to kanskje viktigste og mest synlige prosjektene for Hovseterløftet har stått på vent i vinter og vår. Nå løsner det endelig!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2018 kl 09:39

HOVSETER: Områdesatsingen Hovseterløftet ble lansert våren 2017. Entusiasmen var stor, og Hovseter-folk, politikere og bydelsadsministrasjon engasjerte seg. Det ble arrangert møter hvor Hovseter-folk i alle aldre ble invitert til dialog. Mange forslag og ideer kom på bordet, og optimismen steg.

Prosjektleder kom på plass, og flere unge Hovseter-beboere ble engasjert i prosjektet, både i styret og som «erfaringskonsulenter».

Tålmodighetsprøve nr 1:

Blant mange forslag skilte to seg ut som konkrete og viktige for beboerne. Det ene var på området mellom blokkene i Hovseterveien 104 og 92. Der var planen at det skulle friskes opp betydelig, med en fin lekeplass med balanseline, balanseballer, sklie, husker, nedsunkne trampoliner. Det skulle også bli nytt dekke på gangveien, bedre belysning og nye søppelkasser.

Men prosjektet møtte på flere utfordringer. Etter planen skulle det være ferdigstilt innen utgangen av 2017. Det skjedde ikke.

Saken fortsetter under bildet.

Nå skal det være bare noen dager igjen til denne plassen står klar til bruk. Torsdag var det stor aktivitet.

– Ja, vi skulle vært ferdig før jul. Vi i bydelen slo oss sammen med Boligbygg, og vi i så et kjempepotensiale i denne plassen, sier prosjektleder for Hovseterløftet, Ragnhild Lorentzen. Så kom tilbakeslagene.

– Arbeidet begynte, og så gikk en av to entreprenører konkurs. De slapp alt de hadde i hengene og forsvant, sier hun. Det førte til bråstopp.

– Så kom vinteren til de grader, og da den var over, og solen kom, så det jo mye verre ut enn det hadde gjort. Det store gjerdet gjorde det ikke noe bedre, sier Lorentzen oppgitt.

Løsning på tålmodighetsprøve nr 1:

Så gjorde Boligbygg avtale med nye entreprenører, som er godt i gang. Parken ferdigstilles nå i juni, ifølge Lorentzen, som er fornøyd med at den nye plassen endelig er klar til bruk.

– På papiret har den plassen sett fin ut lenge, nå gjenstår det å se og bruke den i virkeligheten, sier hun og forteller om at hun har måttet mase en god del...

– Jeg forteller dem stadig at dette er vitkig, at nå må det bli ferdig!

Tålmodighetsprøve nr 2:

Det aller viktigste prosjektet for ungdommen i forbindelse med Hovseterløftet, er uten tvil reetableringen av Hovseterklubben. Det er flere år siden området, ja faktisk hele Bydel Vestre Aker, har hatt en fritidsklubb. Nedleggelsen viste seg å skape et tomrom og et stort savn etter en god møteplass for unge i Hovseter og omegn.

Fritidsklubb var det første forslaget som kom på bordet, og noe Hovseterløftet har jobbet med helt siden tidlig i fjor vår.

– Fritidsklubben har vært hovedprioritet. Det er det aller viktigste for ungdommene på Hovseter, sier Lorentzen.

Men spørsmålet har det siste året vært: Hvor skal den være? Mange har pekt på det gamle lokalet, nederst på torget, mellom skolen og Rema 1000. Lokalet har stått tomt lenge.

– Å finne lokaler har vært en utfordring. Det har vi jobbet lenge med, sier Lorentzen, som sier at de nå er i ferd med å ansette en prosjektleder for klubben.

– Vi håper å finne en initiativrik og engasjert person. Når vi får dette mennesket på plass, vil vi involvere målgruppen i arbeidet med å utvikle klubben, sier hun.

Løsning på tålmodighetsprøve nr 2:

Onsdag denne uken kom så den strålende nyheten om at lokalet er i boks! Det blir ikke i det gamle klubblokalet ved torget. Årsaken til det er usikkerhet rundt når dette skal rives i forbindelse med rehabiliteringen av Hovseter ungdomsskole. Det har vært snakket om at det skal skje om to-tre år, og da kunne klubben vært der midlertidig. Men det kan skje før.

Til Akersposten opplyser bydelsdirektør Elisabeth Vennevold fornøyd at lokalet endelig er spikret. Hovseterklubben skal etableres i gamle Sætra barnehage, som har stått tom en stund. Den ligger bare et steinkast fra Hovseter torg, mellom skolen og Hovseterhjemmet.

Saken fortsetter under bildet.

Gamle Sætra barnehage står tom. Nå er det klart at dette skal bli nye Hovseterklubben.

– Nå er jeg veldig lettet og glad. Denne saken har nå vært diskutert helt opp til byrådslederen, sier Vennevold.

– Hva er tidsplanen for Hovseterklubben nå?

– Det må bli til høsten, kanskje i september. Det kommer også an på når ny leder for klubben er i gang med jobben, sier bydelsdirektøren.

Uansett kommer disse lokalene til å bli midlertidige for klubben, fordi det ligger i planene at den skal bli integrert i Hovseter skole når den er ferdig rehabilitert.

Ragnhild Lorentzen er strålende fornøyd med at lokalutfordringen endelig er løst.

– Dette er virkelig helt fantastisk å få på plass! Det har vært krevende, men tålmodighet bærer belønning med seg. Jeg gleder meg til det som skal skje fremover over sommeren og håper at Hovseter-ungdommen vil bli med på å fylle klubben med masse liv, aktivitet og engasjement. Hurra! sier hun.

Flere Hovseter-prosjekter

Dermed skulle to av de viktigste prosjektene være på skinner. Men Hovseterløftet er mer, og Lorentzen forteller om flere små og store prosjekter som er i gang.

– Vi samarbeider for eksempel med leieboerforeningen om å få etablert et gårdsstyre i 104-blokken til høsten, sier hun. Dette skjer i forbindelse med at en bomiljøarbeider skal ansettes. Bomiljøarbeideren skal være en synlig bidragsyter inn i bomiljøet på Hovseter og sammen med beboerne ta initiativ til nødvendige og ønskede tiltak for å bedre nærmiljøet.

Hun nevner også at Familiesenteret har fått gjort endringer i låssystemet sitt, slik at det nå er mulig å leie ut lokaler til for eksempel barnebursdager eller andre arrangementer. Her er det bare å ta kontakt med Familiesenteret og Sofie.

I Voksenenga Nærmiljøhage, som ligger noen hundre meter unna og har mange parsell-leietakere fra Hovseter, er det full fart, med familieklubb, ukentlige treff og gratis hageklubb for skolebarn for å nevne noe.

– Noen Hovseter-ungdommer har også fått sommerjobb der og skal bidra for eksempel i felleshagen og med vedlikehold, vanning og bygging. To Hovseter-jenter skal også være klubbledere for sommerklubben, sier Lorentzen.

Til høsten blir det Hovseterfestival på torget igjen, og det skjer lørdag 8. september. Da blir det liv og røre med underholdning og aktiviteter, masse forskjellig mat og store sjanser for mye godt humør.

– Kafia og Kim er prosjektledere for festivalen, og vi håper å få med mange frivillige som ønsker å bidra, sier Lorentzen.

Tar selvkritikk

Tilbake til Hovseterløftet og året som har gått, kan det oppsummeres kort med at det var mye positivt på gang i 2017, mens de første månedene i 2018 har vært preget av stillstand og lite fremdrift.

Akersposten har fått henvendelser fra Hovseter-folk og snakket med flere engasjerte mennesker. Felles for dem alle er at de var svært positive til områdesatsingen i startfasen, men flere har denne våren stilt spørsmålstegn ved om det faktisk kommer noe særlig konkrete ut av arbeidet.

Prosjektleder Ragnhild Lorentzen har stor forståelse for at mange har lurt på hva som skjer.

– Jeg vet at mange er skuffet over at det tar så lang tid, for eksempel med å få plassen ferdig og med å få etablert klubben. Men vi har jobbet, litt i det skjulte, med å få til bra ting. Og så tar jeg selvkritikk for at jeg har vært for dårlig til å informere om problemer som har dukket opp, sier hun.

Nå håper hun imidlertid at folk ser at Hovseterløftet er på sporet, når plassen er klar, og Hovseterklubben ser ut til å være klar til høsten.

For Hovseterløftets del understreker Lorentzen at hun håper Hovseter-folket fremdeles har troen på positive endringer. Hun minner om at løftet skapes i samarbeid med beboerne.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...