ANNONSE
Annonse
Akersposten

Vil legge om kyststien i Bestumkilen

OMLEGGING: Høyre vil legge kyststien bak La-Sa (rød markering). Grønn markering viser den planlagte forlengede kyststien, som starter ved Maxbo. Google Maps

Ny, forlenget kyststi langs Bestumkilen har endelig kommet til politisk behandling. I dag vil byutviklingskomiteen i rådhuset ta en avgjørelse, men Høyre ønsker en endring.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.01.2019 kl 11:35

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BESTUMKILEN: Det har vært en lang prosess, over mange år, mot et endelig forslag til forlengelse av kyststien mot Bestumkilen, hvor flere interesser knyttet til næring, idrett og båt/friluftsliv har vært involvert. Høyre ønsker en ny vurdering av forslaget.

Ett problem

- Høyre er opptatt av å etablere en kyststi langs sjøkanten i Oslo. Gjennom mange år har Høyre jobbet for å gjøre sjøen tilgjengelig for folk gjennom utbyggingen av Fjordbyen. Byrådet har nylig sendt til behandling i bystyret sitt forslag til kyststi fra Vækerø og inn mot Bestumkilen. Forslaget har flere gode løsninger og bidrar til å etablere en gangsti langs sjøkanten. Forslaget skaper imidlertid ett problem, og det gjelder forslaget om gangsti over kaien til båtservicesenteret, sier Høyres fraksjonsleder i bystyrets byutviklingskomité, Pia Farstad von Hall.

Les også: Kyststien Bestumkilen: - Jeg er henrykt

Gir ikke mening

La-Sa er et båtservicesenter som ligger ved siden av Maxbo, som blir starten på forlengelsen av den etablerte kyststien.

- For Høyre gir det ikke mening å ha gangsti over en kai der båter og motorer løftes med heisekran. Dette er en aktivitet som kan skape farlige situasjoner for gående. Denne konflikten kan vi unngå ved å legge kyststien bak bygget til servicesenteret. Dette er uansett en kort distanse av den totale kyststien og vil gi en bedre løsning for gående og for båtservicesenteret. Kyststien vi i all hovedsak, uansett gå langs sjøkanten, sier Farstad von Hall.

Les også: Maxbo: Forbudt å parkere hele døgnet

Saken fortsetter under bildet

TRAVELT: La-Sa viser til at det er stor og tung aktivitet på bryggen der kyststien er planlagt og at passering gjennom området kan være risikofylt. Foto: La-Sa Båt og Motor AS

Mange brukere

- La-Sa er et av de siste båtservicesentre igjen i indre Oslofjord og det benyttes blant annet av redningsetaten, politiet og forsvaret, i tillegg til svært mange fritidsbåteiere. Har du behov for å reparere båten er det nødvendig å ha tilgang til et servicesenter. Det må naturligvis ligge ved sjøen. For båtfolket er det derfor viktig å beholde båtservicesenteret der det ligger. For redningsetaten og politiet handler det også om å ha kort vei til verkstedet. Selv om forslaget i utgangspunktet ikke innebærer at båtservicesenteret skal flytte, skaper forslaget om gangsti over kaien problemer for driften. Og ikke minst for sikkerheten til gående forbi servicesenteret. Det problemet ønsker Høyre å løse ved å flytte gangstien bak driftsbygningen, sier Farstad von Hall.

Les også:

Ny Bogstad camping: – Vi vil forskjønne og skape noe vi kan være stolte av

Følg Akersposten på Facebook