ANNONSE
Annonse

– Viktig at vi ikke glemmer Røa Bad

Røa Bad, et steinkast fra Røa-krysset, like ved Røa stasjon. Foto: Fredrik Eckhoff

– Det vil være dumt om politikerne bruker masse penger på å bygge et konkurrende badeanlegg i nærheten – for samme publikum.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2018 kl 10:41

ANNONSE
Annonse

RØA: Det sier Hans Øivind Nordvik i Auctus, som står bak Røa Bad.

Tidligere denne uken skrev Akersposten om Oslos befolknings tilgang på kommunale badeanlegg. Når Frognerbadet er vinterstengt, Sogn Bad ikke lenger er åpent for vanlig publikumsbading, og Vestkantbadet nå har stengt for siste gang, har Oslo øst hele ni ulike kommunale bad, mens Oslo vest har ingen.

– Det er jo synd at bad i Oslo ble solgt, sånn som Bislett bad, eller at man valgte å bygge bad i ren privat regi, sånn som man gjorde på Røa, som ikke har de samme prisene og tilgjengeligheten som vi har i våre kommunale bad, sa byråd Rina Mariann Hansen.

Hans Øivind Nordvik påpeker at Røa Bad, til tross for at det er privat, er definert som et bydelsbad.

– Røa Bad ble av Bystyret, før kommunens salg av Austliveien 12 (nå Tore Hals Mejdells vei, red anm.) og før igangsetting av prosjektet, definert som «bydelsbadet for Vestre Aker», og det badeanlegget har inngått avtaler med flere skoler i Oslo vest om svømmeopplæring. Røa Bad har altså status som et bydelsbad, sier Nordvik til Akersposten.

– Det vil vært dumt om politikerne glemmer dette og bruker masse penger på å bygge et konkurrerende badeanlegg i nærheten - for samme publikum.

Indirekte investering

Han påpeker at kommunen har brukt penger på badet.

– Selv om kommunen ikke eier eller har direkte lagt inn investeringer i det badet, har kommunen indirekte gjort en betydelig investering ved å selge tomten «billig» med den forutsetning eller forpliktelse at det skulle bygges et bydelsbad på tomten som skal være åpent for allmenheten.

– Hvis Røa Bad ikke teller som et «bydelsbad» i politiske diskusjoner eller vedtak, burde kommunen ha solgt tomten til langt høyere pris uten forpliktelse til å bygge et badeanlegg, og brukt de pengene som bidrag til et kommunalt anlegg, sier Nordvik.

LES OGSÅ: Byråd Hansen om bad i vest: – Altfor dårlig!

"På tide med et svømmeanlegg på Skøyen"

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse