Akersposten Media

Akersposten

– Vi vil forskjønne og skape noe vi kan være stolte av

Styreleder i Bogstad Camping, Thorstein Berg, både halling og Vinderen-beboer, ser frem til "nye" Bogstad Camping. Foto: Fredrik Eckhoff

Splitter ny, og nesten dobbelt så stor, Kiwi-butikk står klar på forsommeren i år. Dette er bare én av mange endringer når Bogstad Camping nå starter en oppgradering som kommer til å koste rundt 60 millioner kroner.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.01.2019 kl 12:12

BOGSTAD: Det er til våren tre år siden Hallingdal Feriepark kjøpte Oslos to store campingplasser, Bogstad og Ekeberg. Ambisjonene om å oppruste, forskjønne og forbedre standarden betraktelig, kom raskt på bordet. Bogstad Camping skulle både gi et langt bedre tilbud til tilreisende og bli en viktig møteplass for lokalbefolkningen.

Det tok imidlertid ikke lang tid før styreleder i Hallingdal Feriepark, Thorstein Berg, og hans kolleger innså at ting kom til å bli mer komplisert - og ta lengre tid – enn de først hadde sett for seg.

– Området ligger jo innenfor markagrensen. Grensen går i Ankerveien, og innenfor markagrensen er det strenge regler for hva vi kan gjøre, sier han.

Området er regulert til campingplass, og det er tillatelse til å bebygge hele det store området med maksimalt 5590 kvadratmeter bebyggelse. Dette inkluderer hyttene på campingplassen.

Slitt omdømme – slitent anlegg

– Vi begynte i 2016 med en campingplass som hadde et slitt omdømme. Vi opplevde da vi overtok, at det var et stort etterslep på vedlikehold. Her hadde det ikke vært investert i noe som helst av kvalitetsheving. Mye var, og er, slitt, sier Berg.

(Saken fortsetter under bildet.)

Ikke alt er like vakkert, som man kan se av Bogstad Campings egne bilder av området.

– Vi opplever faktisk at folk nærmest snur i døren fordi det er så slitt her, og vi har fått tilbakemeldinger om at campingplassen ikke holder mål.

Berg forteller om sanitæranlegg som er gammelt, hvor det stadig må små og større reparasjoner til. Han forteller om 55 campinghytter som ikke holder den standarden de – eller kundene – ønsker. Han forteller om et upraktisk butikkbygg som han mener ingen kommer til å savne når det nå snart blir jevnet med jorden. Han forteller om et resepsjonsbygg som trenger modernisering.

Og ikke minst forteller han om en trist og upraktisk parkeringsplass og en inn- og utkjøring som ikke fungerer optimalt.

Først ryker butikken

Her skal det gjøres store endringer. Det aller første som skjer, er at Kiwi-bygget, der også gatekjøkkenet Jafs har holdt til i mange år, skal ned. Butikken stengte ved nyttår, og til uken er bygget borte.

Slik skal det nye butikkbygget se ut, og det skal stå klart før sommerferien.

Når et nytt bygg i massivt tre står klart i mai/juni i år, blir det kun Kiwi-butikk her. Den vil bli på rundt 650 kvadratmeter og være på ett plan. Butikken blir nesten dobbelt så stor som i dag, og den skal fremdeles være åpen syv dager i uken. Dette kan den være fordi den er tilknyttet en campingplass.

Parkeringsplassen fungerer ikke optimalt i dag, og det gjør ikke inn- og utkjøringen heller. Berg peker på at det har vært en del ulykker i området de siste årene, og målet er at det skal blir tryggere og mer oversiktlig når innkjøringen flyttes 80 meter lenger opp i Ankerveien, det vil si nærmere Kiwi-butikken. På denne måten vil bensinstasjon få sin egen innkjøring.

Planen er også at bussholdeplassene i hver retning skal plasseres overfor hverandre.

På parkeringsplassen skal det også deles inn hvor det er parkering for Kiwi-kunder, og hvor det kan parkeres for kunder til campingplassen.

– Det blir helt ny parkering, og det skal beplantes for forskjønnes. Når det nye resepsjonsbygget kommer, vil det trekkes lenger inn på området. Det blir et mer parkmessig preg. Mottakelsen og førsteinntrykket er naturligvis veldig viktig, sier Berg og legger ikke skjul på at han ikke er spesielt fornøyd med hvor det ser ut her i dag.

Grendehus og serveringssted

Bogstad Camping har samarbeidet med tre ulike etater om planene. I tillegg har de vært i jevnlig dialog med både bydel og politikere, Røa Vel, Røa Idrettslag og Oslo Golfklubb, for å nevne noen.

– Vi ønsker å samarbeide med foreninger og alle som tar positive initiativer, sier han og forteller at planen er å bygge et nytt resepsjonsbygg som skal inneholde et serveringssted og muligheten for å skape et grendehus for lokalbefolkningen. Dette er noe blant andre Røa Vel har etterspurt.

Campingplassen

Selve campingområdet, som tross alt er det aller viktigste for Norges største campingplass, inneholder i dag 55 hytter og har plass til rundt 600 campingbiler og -vogner. Berg gir inntrykk av at tiden mer eller mindre har stått stille i flere tiår, i hvert fall med tanke på infrastruktur og kvalitet.

Slik ser det ut i dag, fra oven.

– Vi har i dag 55 hytter, som alle er av middels eller dårlig kvalitet. Vi skal erstatte noen av hyttene og oppgradere andre, sier han og legger til at en ny familiehytte med inntil fire soverom kommer på omtrent 1,7 millioner kroner i byggekostnader.

For gjester med campingbiler og -vogner er planen at det skal legges til rette for at plassene skal få bedre kvalitet, blant annet bedre strømtilførsel.

Når campingplassen er full av gjester, krever det mye av sanitæranleggene. Det skal investeres mye penger i å utbedre sanitærforholdene.

– De sanitære forholdene er det gjestene er aller mest opptatt av, sier han.

Kostnadsrammen

Den store oppgraderingen av Bogstad Camping skal skje i etapper. Først er det butikkbygg, parkeringsplass og inn- og utkjøring som skal utbedres. Dette har en kostnadsramme på rundt 40 millioner.

I tillegg skal sanitæranlegget oppgraderes for 20 millioner.

Så skal resepsjonsbygget erstattes og hytter fornyes, og her ser Berg for seg en prislapp på mellom 40 og 60 millioner kroner.

Tilsammen skal altså Bogstad Camping oppgraderes for inntil 120 millioner de neste par årene.

Skal bedre vinterbelegget

På Bogstad Camping er det fullt kjør i et langt sommerhalvår. Nå skal belegget på vinteren opp, ved hjelp av kvalitetsheving i alle ledd.

– Dette kan være et fantastisk sted å bo også om vinteren. Her har vi marka som nabo, og det er bare 15 minutter til sentrum, sier Berg.

Han lover at nye Bogstad Camping vil fremstå på en helt annen måte enn i dag.

– Vi vil forskjønne og skape noe vi kan være stolte av, og som også Oslo-folk vil være stolte av, sier han.

Ankerveien med ny innkjøring og adskilt parkering til Kiwi og campingplass. Bussholdeplassene vil flyttes overfor hverandre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...