ANNONSE
Annonse

– Vi savner henne enormt

Thillie, familien Dahrs gode venn og jaktkamerat, er sterkt savnet fra familien på Smestad. Foto: Privat

Gordon setteren Thillie (4) fra Smestad har vært savnet siden 17. september. Nå håper eierne at Akerspostens lesere kan hjelpe henne hjem igjen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2017 kl 10:54

ANNONSE
Annonse

SKØYEN/SMESTAD/MARKA: – Vi savner henne enormt, sier Haakon Dahr. Han og kona, Christiina, har i mer enn to uker vært på leting etter familiens kjæledegge, gordon setteren Thillie. Hun forsvant da de var på bærtur ved Hundtjern og Sandungen søndag 17. september.

– Dette er første gang hun blir borte i lengre tid, sier Haakon Dahr. Siden forsvinningen har det aller meste dreid seg om å finne gordon setteren igjen. Haakon forteller at han vært ute i marka hver eneste dag – i timevis, og familien har fått stor hjelp fra stadig flere.

Enorm hjelp

– Vi har sikkert vært i snitt 10 personer ute hver eneste dag og lett, sier han, men kan fortelle at det er langt flere som egentlig leter etter Thillie. De har nemlig fått utrolig god hjelp fra veldig mange engasjerte mennesker, gjennom for eksempel Facebook-gruppen Rømlingen, Med hjerte for hunder på rømmen og Nitro-gruppen, som alle sprer budskapet til folk som hjelper til når hunder er savnet.

– Det er helt enestående hvor mange sympatiske mennesker som er der ute, som er enormt forståelsesfulle og bruker hele dager og helger ute med hundene sine og leter etter Thillie, sier Dahr.

– Mange er ute og leter hver eneste dag. Det er helt enestående, sier Dahr, som også skryter av velvillig hjelp fra Løvenskiold, som har bidratt til å spre budskapet til folk som jobber i marka.

Mange meldinger

Han vet naturligvis ikke hvorfor Thillie ble borte, men forteller at det var litt skogsfugl i området der de var på tur.

– Hun kan ha rotet seg ned i et søkk og ikke funnet veien tilbake, sier Dahr.

Familien har spredd budskapet om forsvinningen på blant annet lapper og på sosiale medier. De har fått mange meldinger om mulige observasjoner.

(Saken fortsetter under bildet.)

Savnet-plakaten er godt spredd, nå også på Akersposten.no.

– Det har vært en del falske meldinger, men også en del plausible, blant annet rundt Fossum og ved Abbortjern. Det var tidlig observasjoner rundt Finnerud i Sørkedalen også, sier Dahr, som forteller at det er vanlig at hunder etter noen dager på egenhånd kan bli menneskesky.

– Vi har flere meldinger om en gordon setter som har kommet ruslende på stien mot folk, for så å tverrsnu og løpe bort, sier han.

Dahr tror det kan være stor sjanse for at Thillie kan klare seg godt i mange uker ute i skogen. Det er god tilgang på bær, hestmøkk og annet, som hunder kan livnære seg på.

– Så får vi håpe at hun ikke kan motstå lukten av kjøttkaker eller noe annet godt, og kommer, sier han.

– Ring!

Han forteller at hunden ikke hadde på seg halsbånd da hun forsvant, så det kan være vrient å holde henne.

– Det aller viktigste er at folk tar bilde av savnet-plakaten og har den på telefonen når de er i skogen. Da må de ringe med én gang de ser en som kan være Thillie! sier han. – Det er bare å ringe oss, dag som natt.

Hvis du vet noe om Thillie, ta kontakt på tlf 40 24 45 85 eller 98 00 96 31.

Les også: Plutselig sto hunden Rocko der igjen – tynn, men i live

Kirkenær Ballettskole: Nye eiere og ny fremtid

Budsjett 2018: Slik vil han bruke 71 milliarder kroner

Følg Akerposten på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse