Akersposten Media

Akersposten

– Vi har lyst til å fortsette!

– Det er ikke noe poeng å holde på seks dager i uken hvis der ikke går bedre enn dette, sier Christer Glatz, butikksjef de siste tre årene hos Joker i Ekraveien. Foto: Fredrik Eckhoff

– Det er veldig trivelig å jobbe her. Det er så mye hyggelige folk, sier Christer Glatz. Butikksjefen forteller imidlertid om sviktende omsetning for lokalbutikken som har ligget der så lenge folk kan huske.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2020 kl 15:10

RØA/BOGSTAD: Joker-butikken i krysset Ekraveien/Bjerkebakken har lange tradisjoner. Her har det vært matbutikk i 70 år. Det er tre år siden legendariske Knut Stensås ga seg etter å ha drevet butikken i 50 år.

Da overtok Christer Glatz stafettpinnen. Og han forteller til Akersposten at det har vært tre fine år, men i det siste har det skjedd noe i markedet.

– Særlig etter nyttår har det gått nedover med omsetningen. Vi hadde 300.000 kroner lavere omsetning i januar i år i forhold til året før, sier han.

Det lille ekstra

Butikksjefen forteller at de strekker seg langt for å yte litt ekstra service. Her kan folk i nabolaget ringe og be om å få kjørt hjem til seg, hvis de ikke kommer seg til butikken selv. Her kan man få renset klær og hentet postpakker.

– Og her har vi også noen egne spesialiteter, som nystekt roastbeef på stedet – og selvlagd Skagensalat, sier han. Det siste er ikke tilfeldig.

– Familien min drev Majonesfabrikken på Majorstuen, og der jobbet jeg lenge. Derfor lager vi noen av salatene med oppskrifter derfra. Det er populært, sier Glatz.

– Det er veldig trivelig å jobbe her. Det er så mye hyggelige folk. Mange stikker innom for å ta en prat, og det er hyggelig. Jeg får høre mye! smiler han og forteller om barn helt ned i fem-seks-årsalder som stikker innom for å handle alene.

– Man sender jo ikke barna sine til Røakrysset for å handle alene. Det kan man fint gjøre her, sier Glatz.

Ønsker lokalmiljøet butikken?

Men noe er i ferd med å skje med omsetningen, og nå ser butikksjefen på tallene at det begynner å brenne et blått lys for den tradisjonsrike butikken.

– Hva sier tallene?

– At vi må opp 10.000 kroner om dagen i snitt. Det er det vi trenger. Vi vet at mange ønsker å ha lokalbutikken, men de må de også bruke den. Vi har veldig lyst til å fortsette, sier han.

Følg Akersposten på Facebook

Joker i Ekraveien.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...