ANNONSE
Annonse

«Verden er kanskje ille, men det kan tross alt bli verre»

Teaterkompaniet Master er klare for oppsetning av "Å telle til null" søndag 11. mars. Foto: Promo

Vi møter 14 ungdommer fordelt på 11 scener. Deres handlinger vikles inn i hverandre og påvirker hverandres liv og hverdag. Det er klart for Teaterkompaniet Masters tredje oppsetning.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2018 kl 12:07

ANNONSE
Annonse

OSLO VEST: – Ungdommene vi møter, befinner seg i nåtid, fortid og fremtid. Ungdommene skildres med innsikt, humor og kjærlighet. Dypest sett handler stykket om ensomhet og kjedsomhet, vennskap, jakten på likes og views – ønske om å bli sett og ikke minst; hva skjer egentlig når man har fått nok? Når man har telt ned til null?

«Verden er kanskje ille…»

Kathinka Isaksen, er instruktør og teaterpedagog i Teaterkompaniet Master, som ble opprettet våren 2015. Teaterkompaniet er tilknyttet Art Musikal & Ballettskole på Røa, der de også øver, og skuespillerne er plukket ut på audition.

Teaterstykket «Å telle til null» er skrevet av Kristofer Grønskag, som i forbindelse med dette stykket har uttalt blant annet: «Verden er kanskje ille, men det kan tross alt bli verre. Det eneste vi kan gjøre, er å betrakte verden gjennom humor av mørkt glass og forandre den.»

Grønskag er i tillegg til dramatiker også universitetslektor. Hans stykker er oversatt til åtte språk.

–Tekstbombe

– Vi teller ned fra ti til null. Scenene er tilsynelatende frittstående, men handlingen og hendelsene henger sammen og vikles inn i hverandre, sier Isaksen. Selv bor hun på Slemdal, mens mange av ungdommene som er med i kompaniet, kommer fra våre bydeler, Vestre Aker og Ullern.

– I stykket møter vi mange ulike ungdommer. Vi utfordrer publikum, og de er nærmest medskapende i stykket, sier Isaksen, som forteller at «Å telle til null» er nominert til Ibsenprisen 2018. Stykket ble skrevet i 2016 for en ungdomsteaterfestival på bestilling fra Det Norske Teatret, og hadde urpremiere i 2017.

– Stykket er en tekstbombe, det er et veldig godt manus med mange lag, sier hun.

Unike

Ungdommene som er med, er mellom 15 og 18 år, og Kathinka Isaksen skryter av dem.
– De er gode, og de er svært interesserte og dedikerte. De engasjerer seg veldig og legger masse arbeid i dette, sier hun. Mange av ungdommene var med i fjor, da de satte opp stykket «Glimt av ungdomsliv». Det holdes audition foran hvert nye prosjekt.

– De er med på å forme forestillingen gjennom sitt engasjement for hele stykket, ikke bare sin egen karakter eller egne scener, men hele stykket, sier Isaksen.

Spilles to ganger

Forestillingen spilles kun to ganger, og det skjer søndag 11. mars klokken 14 og 17 på Stabekk kulturhus. Instruktør er Kathinka Isaksen og produsent er Gry Spone fra Art musikal- og ballettskole.

Billettene kan kjøpes på Art, eller i døren på Stabekk kulturhus. Priser: Barn & ungdom 100 kroner, voksne 200 kroner.

LES OM fjorårets oppsetning her

LES OGSÅ: – Vi sliter med å holde den dårlige veistandarden vi allerede har

Bestum skole må kutte skidag og skolebøker, men flere lærere er på vei

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse