Akersposten Media

Akersposten

Vekket av skyting onsdag morgen

Husebyskogen bak Gardeleiren ble brukt til såkalt "lueløp" tidlig onsdag morgen. Det fikk også naboer med seg, som bor flere hundre meter unne i luftlinje. Foto: Fredrik Eckhoff

Gardister måtte opp grytidlig onsdag morgen og ut i Husebyskogen. Det skapte støy som ikke gikk upåaktet hen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2020 kl 14:37

HUSEBY: «Har dere peiling på hvorfor det har vært skyteøvelse fra kl. seks på morran? Er det noe som skjer i Huseby leir?»

Det var spørsmålet Akersposten fikk fra en beboer i Aslakveien, som ligger på den andre siden av Mærradalen i forhold til Husebyskogen og gardeleiren.

«Jeg har soverom ut mot Mærradalen, så det var ganske forstyrrende,» skriver tipseren.

Akersposten tar kontakt med Garden for å finne ut om det er riktig at de skapte støy i Husebyskogen grytidlig onsdag.

– Det stemmer nok. Vi har et kompani som hadde et såkalt «lueløp» i dag, opplyser presse- og informasjonsbefal Brage Wiik-Hansen i Garden.

Etter å ha sjekket opp litt, kan Wiik-Hansen bekrefte at det har vært noe skyting under lueløpet i syvtiden onsdag morgen.

Han forteller at lueløpet er noe de gjennomfører med jevne mellomrom og noe alle gardister må gjennom for å få lov til å bære gardeluen. Han sier at såvidt ham bekjent har de ikke fått reaksjoner på støy fra disse lueløpene tidligere.

– Hvordan kan det ha seg at folk hører dere nå?

– Akkurat nå er vi ganske bundet til leiren. Tidligere har lueløpene kanskje vært litt lenger unna og lenger unna der folk bor, sier han.

Han legger til at det kun er skutt med løspatroner.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...