ANNONSE
Annonse

«Værsågod, sitt!»

Bare å sette seg ned. Eller ikke! Foto: Fredrik Eckhoff

Eller «værsågod, hopp uti!» Men ikke regn med at det er enkelt å komme opp av vannet igjen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2018 kl 10:36

ANNONSE
Annonse

BOGSTADVANNET: Etter flere tips om begredelige tilstander ved Oslo vests badedestinasjon nummer én, Bogstadvannet, tar jeg turen bort. Det skal være badestiger uten trinn og benker som er mildest talt ubekvemme å sitte på.

På avstand ser det idyllisk ut når vi skuer utover Bogstadvannet. Flere skoleklasser er på tur, og barn leker på plenen og koser seg i solen i perfekt temperatur. En gjeng barn er ute og padler i kano.

Fire benker står samlet med herlig utsikt over vannet. Der kan man sitte og skue mot Bogstad Gård på den ene siden og golfbanen på den andre. Ved nærmere ettersyn ser vi raskt at tre av benkene er svært slitte. Den fjerde er rett og slett helt ubrukelig, og tenker at jeg håper ingen slår seg ned på denne uten å se seg godt for. Her stikker rustne bolter opp der setet skulle ha vært, og én av to grove planker er borte for lengst.

Ganske fornøyd med å ha tatt et beskrivende nærbilde av benken, rusler jeg i retning de to badebryggene, på nordsiden av vannet. Jeg ser for meg et yrende badeliv her på ettermiddager og kvelder, i ferier og i helger.

Helt ytterst skal disse fine bryggene ha hver sin badestige. Ganske praktisk, ettersom det er rundt en halvmeter fra vannkanten og opp til kanten av bryggen. På avstand ser den ene badestigen ut til å stå som den skal, men det skal vise seg å være feil. For her er det noe som mangler. For at en stige skal være en stige, må den ha trinn, og det har denne. Men flere mangler!

Lykke til med å svinge deg opp fra vannet. Her mangler det riktignok opptil flere trinn, nemlig de viktigste.

Vi ser merker etter flere trinn. Det må være i hvert fall tre som mangler, de to øverste skulle ha vært over vannkanten. Et godt stykke nede i vannet kan vi skimte et trinn, og det er rundt en halvmeter under vann. Altså er det cirka en meter fra øverste trinnet og opp til bryggekanten.

Ja, her skal man være sprek for å svinge seg opp fra vannet, tenker jeg og tar turen ut på den andre av de to badebryggene.

Her står det dessverre langt dårligere til. Badestigen er faktisk helt borte! Det vil si, den ene halvdelen står lent inntil bryggen nesten inne ved land.

På den andre badebryggen er stigen rett og slett borte.

Kaster man seg uti her, må man altså stole på at man enten klarer å kare seg den halve meteren opp til bryggekanten uten hjelp, man kan få hjelp av en venn, eller man kan svømme inn til land.

Uten at jeg har telt helt nøyaktig, ser jeg for meg at flere tusen mennesker er innom Bogstadvannet for soling, avslapping og bading. Slik har det vært i ukevis med fantastisk sommervær, og nå venter fremdeles et par måneder med sommer, ferie forhåpentligvis enda litt mer sol. Det kan umulig være trygt å servere folk store, høye flytebrygger uten bedre redskap for å komme seg opp av vannet igjen.

Min, og flere Akersposten-leseres, sterke oppfordring til Bymiljøetaten er å få orden på disse tingene veldig raskt. Det er altså snakk om å fikse to enkle badestiger og en benk. Det budsjettet kan vel ikke ha blitt spist helt opp av ekstra brøyting i vinter?

PS! For å avslutte med noe positivt: Jeg testet også de to dusjene, og de virker helt fint, begge to. Dermed øker jeg antallet øyne på terningen i min raske test av fasilitetene ved Bogstadvannet fra ett til to.

Tar affære

Siste utvikling i saken er at Bymiljøetaten har bestemt seg for flere tiltak ved Bogstadvannet. Les saken her.

Men ikke alt er ubrukelig. Dusjene virker.

ANNONSE
Annonse