ANNONSE
Annonse

Uttallige klager hjelper ikke

FORTVILER: John Henry Dall med noen av containerne som er fylt opp. Beboerne må nå spare papirsøppel i leilighetene. Foto: Vidar Bakken

Hva kan du gjøre når ingen effektuerer klagene og beboerne må spare på søppel i leilighetene, spør John Henry Dall.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 21.12.2016 kl 11:28

ANNONSE
Annonse

HUSEBY: - Nå er det en måned siden det ble tømt og nå er det store mengder papir som har samlet seg i kjelleren. Det er for lengst fullt og våre beboere samler nå papir i leilighetene. Jeg har skjønt at det en tid har vært problemer med tømming av papir og restavfall og det kan jeg på en måte akseptere. Det jeg ikke kan akseptere er den totale mangelen på kommunikasjon og informasjon fra Renovasjonsetatens side, sier John Henry Dall, daglig leder i Sameiet Husebyhagen Seniorboliger.

Ingenting skjer

Siste tømming i Husebyhagen var 16 november.

- Da det ikke ble tømming den 30. november tok jeg kontakt med Renovasjonsetaten som klager skal rettes til, for å varsle om manglende tømming. Jeg fikk da en tilbakemelding om at dette ville bli brakt i orden i løpet av kort tid.

Renovasjonsetaten melder sakene videre til Veireno, som er det nye selskapet står for selve tømmingen i Oslo. Selskapet har hatt store problemer i innkjøringsfasen.

- Det skjedde ingenting de neste dagene og containerne ble raskt fylt opp. Fra 5. desember har jeg daglig vært i kontakt med etaten per mail og telefon. Jeg får det samme standardsvaret, at det vil bli løst om et par dager. Det kom heller ingen på den faste tømmedagen i går den 14. desember og standardsvaret er det samme: «Klage på manglende tømming er registrert for videre oppfølging. Det skal da ifølge planen bli tømt innen få dager.», forteller Dall.

Les også: - Vi vil bare ha søppelet tømt

Bagatellisert

Han aksepterer at det er innkjøringsproblemer, men aksepterer ikke fraværet av reell informasjon.

– Man skulle forvente at kundetorget hos etaten, som har ansvaret for kommunikasjonen, i det minste ba Veireno om en konkret tilbakemelding som kunne videreformidles til meg. Klagen blir bare registrert og ingenting skjer. Jeg får bare den samme standardmelding tilbake gang på gang. I tillegg får jeg beskjed om å la være å kontakte dem hver dag og hele saken bli bagatellisert. Det er ingen form for kommunikasjon. Jeg har også forsøkt å få kontakt med Veireno direkte, men der møter jeg bare en telefonsvarer, sier Dall.

Selv om leilighetene nå blir brukt til oppbevaring av papir, sier Dall at beboerne er flinke til å la være å fylle opp restavfall med papir.

– Når Veireno først kommer for å tømme, vil containerne bli fylt opp igjen med en gang når de som bor her tar ned papiret fra leilighetene. Så kommer julen og da har vi det gående igjen, sier Dall.

Flere klager

Akersposten har fått flere meldinger om problemer med papirtømming, også når det gjelder rekkehus og eneboliger. Manglende månedlig tømming har ført til opphoping av papir inne og ute og noen har fått beskjed om at neste tømming blir først etter nyttår. Noen tvinges til å kaste papir i restsøppel for å få det unna.

Les også: Du har fått ny dag for avfallshenting

– Det hadde vært fint om etaten kunne gi skikkelig informasjon, bl.a. i avisene, om hvordan løsningen på papirsøppelet skal håndteres framover – og hvorfor dere mener det er god økonomi og god miljøgevinst å "avlære" Oslo-folk den kunnskapen som over lang tid er opparbeidet – og som gjør at vi har vært stolte av hvordan Oslo kommune til nå har løst sitt avfallsproblem, skriver en leser i Øvre Skogvei blant annet.

Akersposten har kontaktet kommunikasjonsdirektør Tone Valen i Renovasjonsetaten, som vil undersøke saken og komme tilbake med en forklaring på det som har skjedd i Sameiet Husebyhagen Seniorboliger.

Les også:

Holmenbekken forurenset av samme firma tre ganger på rad

Utslippsvideoen fikk selskapet til å ombestemme seg


Rottevarsel: Blir bedt om å trekke ned FØR bruk av toalettene

Ville lage 36 kilo marihuana på Holmenkollen

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse