Akersposten Media

Akersposten

Listhaug sa nei til utsettelse:

- Utilgivelig overgrep mot oss i Ullern og Vestre Aker

FATALT: Bydelsleder Carl Oscar Pedersen mener det er fatalt at bystyret ikke får nok tid til å behandle vannbehandlingsanlegget med de store konsekvensene for Husebyskogen, Huseby, Makrelbekken og Sollerudstranda.

Folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) var ikke interessert i å instruere Mattilsynet i å utsette fristen for millionbøter, da Oslos politikere møtte ministeren sist fredag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

ULLERN/VESTRE AKER: Det betyr at bystyret må fatte et vedtak om vannbehandlingsanlegget innen 20. november, ellers vanker det daglig en bot på 1 million kroner etter denne datoen. Det reagerer leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H) på

Under radaren

- Som kjent har forsøk på å få utsatt fristen som Mattilsynet satt til 20 november ikke ført frem. Statsråd Listhaug var altså ikke villig til å instruere Mattilsynet slik at Oslo får noe mer tid. Det er svært uheldig. Det betyr at et nytt bystyre må ta stilling til forslaget fra byrådet uten at de egentlig er kjent med saken. Med dagbøter i millionklassen som bakteppe vet vi nok hva resultatet kan bli, sier Pedersen.

Manglende styring

At bystyrets representanter, med blant annet en rekke nye representanter, får liten eller ingen tid til å sette seg inn i den komplekse saken, gjør bydelslederen svært bekymret

- Det betyr i praksis et utilgivelig overgrep mot oss som bor i Ullern og Vestre Aker. Byrådet har ved sin manglende styring av Vann og avløpsetaten gjort seg skyldig i den største unnlatelsessynd som jeg kan huske. Problemet er bare at konsekvensene er så omfattende at vi ikke helt ser hvor galt dette blir. Hele sakskomplekset har for de fleste som berøres så langt gått under radaren.

Les saken: Sender saken uendret til bystyret for behandling

Vedta hovedgrepet

Han mener at det ligger en mulighet for løsning i prosessen.

- Det bystyret bør gjøre nå er å vedta hovedgrepet i prosjektet. Plassering av bygninger for fremtidig drift er ikke kritisk i forhold til fremdriften. Mattilsynet har heller ikke noen interesse av hvor og hvordan all sprengsteinen blir fraktet vekk. Her må kommunen bruke mer tid. Ved et slikt vedtak har kommunen vedtatt at anlegget gjennomføres. Det er det som er det sentrale.

- Dersom Mattilsynet av en eller annen årsak ikke finner dette er tilstrekkelig, må de komme tilbake med en ny frist eller redusert dagbot, da bystyret i hovedsak har oppfylt de krav som er satt. Det vil gi oss mer tid til en utredning av alternativer som så langt ikke har vært gjort, sier Pedersen.

Følg saken på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...