Akersposten

Utbygger kjøper opp hele kvartalet

- Tvunget til å selge

OPPKJØP: Akersposten er kjent med at boligutvikler har kjøpt opp og har avtaler om kjøp av tomtene, innenfor det skraverte området rundt Henriks vei på Hovseter. Google Maps

Boligkvarteret i Henriks vei er kjøpt opp av en boligutvikler. Stine Oppegaard og mannen Geirr Jakobsen så ingen annen utvei enn å selge.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2018 kl 15:40

HOVSETER: Funkisboligene i Henriks vei ligger pent på rekke med en gjennomført gateplan. Nå har en boligutvikler hånd om så å si alle de åtte boligene i veien.

Nå er det slutt

- Dette var en oase, men nå er det slutt. Her gikk jeg med barnevogn for mange år siden og drømte om å bo her. Og så var vi så heldige å få kjøpt ett av husene for 20 år siden, og tenkte at her skal jeg bo til jeg må flytte til Hovseterhjemmet. Nå forsvinner et helt kvartal. Det er trist å bli tvunget fra et trygt og trivelig bomiljø på grunn av at byrådet legger opp til bymessig fortetting, sier Stine Oppegaard.

I forslaget til ny Kommuneplan har byrådet plukket ut en strekning Røa-Hovseter til utviklingsområde, som innebærer bymessig fortetting.

- Det startet med at naboene i Gamle Hovsetervei 7, det eldste huset i området, døde. Utbyggere var raskt på banen, og fikk kjøpt det før det i det hele tatt kom ut på det åpne markedet.

Les saken: Her ryker det eldste huset på Hovseter

TRIST: Stine Oppegaard syens det er trist at hun i praksis blir tvunget til å selge huset og at hele gaten er solgt til en boligutvikler. Foto: Vidar Bakken

Ville ikke selge

- Vi brydde oss ikke så mye om det i starten, selv om bekymringen selvfølgelig lå i bakhodet. Vi håpet på noen rekkehus med nye hyggelige naboer på tomten ved siden av. Så strammet det seg til da det samme selskap kjøpte opp ytterligere to av husene i Henriks vei. Vi andre fikk telefoner og tilbud om å selge hjemmene våre. Sammen med flere av naboene var vi helt klare på at vi ikke skulle selge, sier Oppegaard.

Skjønte alvoret

Etter hvert ble det kjent at samme boligutvikler «raidet» hele nabolaget og at det forelå planer om blokkbebyggelse i området som var kjøpt opp.

- Da skjønte vi alvoret. Vi risikerte å bli eneste bolig i området med en fremtid med byggeplass på alle kanter og til slutt bli innestengt av blokker på alle sider. Vi følte oss tvunget til å selge og begynte å undersøke i boligmarkedet. Det var et vanskelig marked og lite av det som kunne være av samme type hus som vi er så glad i. Til slutt fant vi en tomt i Asker som vi kunne bygge på og vi kunne gå i forhandlinger med utbygger om salg. Nå er det gjort. Vi har fått en god pris og vi kan bo her til huset i Asker står ferdig. Vi kommer helt sikkert til å få det fantastisk i Asker, men planen vår var nå å bli boende livet ut i Henriks vei. Det har politikerne satt en stopp for.

Saken fortsetter under bildet

BYRÅDETS FORSLAG: Uthevet område, Røa-Hovseter, er forslått som utviklingsområde for bymessig fortetting. Øverst i feltet ligger Henriks vei. Skisse: Plan- og bygningsetaten

Kan spekulere fritt

- Jeg vil peke på at byrådet fremmer planer som gjør at oppkjøpere bryter opp gode og trygge småhusmiljøer, ikke bare her, men i flere av områdene som byrådet har pekt ut til bymessig fortetting. Det er tragisk og en påkjenning for mange som blir utsatt for press og føler at de blir tvunget ut av et bomiljø de har etablert seg i. Se bare her, hvor idyllisk og vakkert dette småhusområdet er, ikke bare for oss som bor her, men også de som bor rundt området, og går igjennom veien her. Det er trist at dette blir borte, når det er så mange andre typer områder som kan utvikles. Det er mange over hele byen som er utsatt for politikernes byutvikling. Med dagens byråd kan utbyggere spekulere fritt, sier Oppegaard.

Kartlegger muligheter

Selskapene som har kjøpt opp tomter i området er Bergskogen Eiendom AS og Bergskogen Areal AS i følge grunnboken. Selskapet Bergskogen AS eier 66,66 prosent av Bergskogen Eiendom AS, som igjen er hundreprosent-eier av Bergskogen Areal AS.

Akersposten spurte administrerende direktør i Bergskogen Eiendom, Guttorm Bjerke, om hva som er planene for utvikling av området.

- Bekrefter at vi har ervervet noen eiendommer i Henriks vei. Vi er nå i en fase hvor vi kartlegger forskjellige muligheter for eiendommene, men har per nå ikke konkludert, skriver Bjerke i en SMS, hvor han også lover å komme tilbake så snart det foreligger noe mer konkret.

Les også:

– Jeg er Hovseters vaktbikkje. Jeg passer på

Røa/Hovseter, Montebello og Borgen blir nye store fortettingsområder

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...