Akersposten

Utbygger har kjøpt opp hele kvartalet på Montebello

TREKANTKVARTALET: Innenfor det avmerkede området ligger tomtene som Miliarium har kjøpt opp og vil utvikle. Google Maps

Miliarium Bolig, som også er med på prosjektet på Statnett-tomten, har kjøpt opp kvartalet ved siden av. Dette småhusområdet er i forslag til kommuneplan innlemmet som en del av utviklingsområde for bymessig fortetting.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2017 kl 07:07

MONTEBELLO: I Miliariums høringsinnspill til samfunnsdelen til den nye kommuneplanen for Oslo, viser selskapet til at det foreløpig har inngått kjøpekontrakter for alle eiendommene i «trekantkvartalet» med unntak av én eiendom.

Les også: Montebello ble plutselig kollektivknutepunkt

Terrasseblokker

Miliarium skriver blant annet: «Trekantkvartalet» er en forlengelse av Statnett-tomten og vil sammen med Statnett-tomten danne grunnlag for en bærekraftig stedsutvikling på Montebello, med et trygt og godt bomiljø og andre gode kvaliteter for øvrig. Utviklingen av «trekantkvartalet» vil for øvrig bidra til å skape en balanse rundt Montebello t-banestasjon."

Selskapet skriver også: "Vi foreslår at det legges opp til at delområder innenfor utviklingsområdet kan reguleres separat, så lenge reguleringsprosessene ivaretar en helhetlig utvikling av området i dialog med Plan- og bygningsetaten."

Arkitektselskapet CODE har tegnet ut et forslag til utvikling av området på cirka 10 mål med terrasseblokker.

Saken fortsetter under bildet

TERRASSEBLOKKER: Her er arkitektselskapet CODEs forslag til utvikling av området. Skisse: CODE

Kritiske til prosessen

Under folkemøtet i mai i forbindelse med lanseringen av forslag til ny kommuneplan, ble det stilt flere kritiske spørsmål til byrådet. Miliarium hadde startet oppkjøp av flere tomter i "trekantkvartalet", som så ble slått sammen med Statnett-tomten som utviklingsområde for sterk bymessig fortetting. Aksjonsgruppen som vil begrense utnyttelsen av Statnett-tomten og tilliggende områder, mente at det nye utviklingsområdet på Montebello var grunneierstyrt.

Saken fortsetter under bildet

OMRÅDET: Dette er en del av småhusområdet som eventuelt blir revet og utviklet til bymessig fortetting. Foto: Vidar Bakken

De mener at byrådet har sett gjennom fingrene med at boligutviklingsselskapet Miliarium Bolig har kjøpt opp eiendommer i småhusområdet før kommuneplanen ble lagt ut til høring. Deretter har dette småhusområdet blitt innlemmet i et nytt utviklingsområde i den foreslåtte kommuneplanen med maksimal bymessig fortetting, såkalt kategori A som gjelder fortetting av områder med hovedsakelig næring og industribebyggelse. Miliarium har tilbakevist at oppkjøpene har påvirket prosessen og vist til at Plan- og bygningsetaten og byrådet har gjort sine egne vurderinger uavhengig av oppkjøpene.

Miliarium sammen med JM Norge er selskapene som eier og utvikler Statnett-tomten på Husebyplatået.

Les også:

Maner til kamp mot utbygging på Montebello

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...