ANNONSE
Annonse

– Ungdommene kaster seg ut i enhver utfordring uten sikkerhetsnett

Teaterkompaniet Master kaster seg uti det med forestillingen "Glimt av ungdomstid" søndag 26. mars.

Forelskelse og Tinder, ensomhet, identitet og vennskap, fest og chatting. En sterk ungdomsgenerasjon, som deler tanker og følelser, med humor, undring og alvor. Søndag kan alt dette og mer til oppleves på teaterscenen, spilt av flere lokale, unge talenter.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2017 kl 09:06

ANNONSE
Annonse

RØA/STABEKK: – Disse ungdommene nærmer seg et profesjonelt nivå. De er gode på scenen. De tør å utforske, sier Kathinka Isaksen. Hun snakker om de 14 ungdommene i Teaterkompaniet Master, som søndag setter opp forestillingen «Glimt av ungdomsliv» på Kulturhuset Stabekk.

Teaterkompaniet Master har sin base på Art musikal- og ballettskole på Røa, der de har møttes til øving hver torsdag og svært mange helger siden kompaniet ble dannet etter en audition i juni i fjor.

Helt unike ungdommer

Kathinka Isaksen står bak ideen, konseptet og regien. Hun er teaterpedagog og -instruktør, er vokst opp på Bestum og bor på Slemdal. Hun har erfaring fra blant annet dramalinjene på både Nissen og Fagerborg videregående, «Kultur gir helse-prosjekter» , Riksteatret og Dramatikkfestivalen ved Det Norske Teatret. Hun har dessuten jobbet med dubbing hos SDI.

Kathinka Isaksen

– Hvem er ungdommene i kompaniet?

– De unge skuespillerne er svært talentfulle. De er 15 til 19 år, og alle har stort sett drevet med teater, dans eller musikal i mange år. Flere har vært med i filmer, i reklame, på teatre og i dubbebransjen. De er unike. Jeg har jobbet mye med ungdommer før, men disse er spesielle, sier Isaksen.

– Hvordan unike?

– De er gode til å reflektere, se sammenhenger, og de byr på seg selv. De kaster seg ut i enhver utfordring uten sikkerhetsnett, sier hun og fortsetter:

– De er så ydmyke overfor hverandre, har hjerte for hverandre. De ser ting fra ulike perspektiver og er opptatt av rettferdighet. De har mange tanker om livet og om ungdomslivet og er en sterk og åpen gjeng. Ja, de er spesielle på alle måter! sier hun.

Ungdomsglimt

Målet med jobbingen helt siden de startet i fjor sommer, har vært forestillingen de spiller søndag.

Hva den handler om?

– Den handler om, som tittelen indikerer, glimt av ungdomsliv. Vi får ta del i ungdommenenes hverdag, som handler om forelskelse og Tinder, ensomhet, identitet og vennskap, fest og chatting. Men mest av alt, en sterk ungdomsgenerasjon, som deler tanker og følelser om ungdomsliv i 2017– med humor, undring og alvor, sier Isaksen.

Det var hun som kom med ideen og konseptet, men sluttresultatet har ungdommene selv i høyeste grad vært med på å forme.

– Jeg har jobbet ut ideen og konseptet, men alle har vært med å forme den. Vi har hatt skriveworkshop, og vi har improvisert ut situasjoner. Alt fra forelskelse til det å få en advarsel om at man er i ferd med å miste karakteren på grunn av fraværsgrensen. Vi har filmet improvisasjonene, skrevet monologer og dialoger. Jeg har bearbeidet materialet videre til et helhetlig manus, og Espen Aukan har også bidratt som tekstkonsulent. Vi byr rett og slett på ny norsk dramatikk, påpeker Isaksen.

Gry Spone fra Art er produsent for forestillingen.

For voksne og ungdommer

– Hvem er den ment for?

– Vi ønsker at ungdom og voksne skal se forestillingen. Foreldre har masse å lære av den. Når de ser dette, får de innsikt og kunnskap om ungdom, og da er det lettere å forstå ungdommene og ta gode valg sammen, sier hun.

Isaksen forteller om hvordan det har vært å samarbeide så tett med ungdommene i denne perioden.

– For meg har det vært viktig å gå inn i ungdommenes verden, og jeg har gjort mye research, særlig på språk. De har tatt meg inn i sin verden, sier hun.

– Hva har du funnet ut om språket?

– Jeg ser at språket gradvis blir mer og mer påvirket av engelsk og forkortelser, og når de sender meg en snap med tre bokstaver, forventer de at jeg skjønner det. Og det gjør jeg heldigvis stort sett. Jeg føler meg takknemlig og rørt over at de har tatt meg inn, sier hun.

– Det bidrar til å gjøre denne forestillingen så sterk. De byr på seg og sitt ungdomsliv, og jeg får være med. Det er det vi gir til publikum.

– Og de 14 hovedpersonene, de er klare til søndagen?

– De er veldig klare! Vi har jobbet intenst med dette siden september. Etter jul hver torsdag og nesten hver helg. De gleder seg, sier Isaksen, som tror at mange av disse har en god karriere foran seg i bransjen.

Verden ikke alltid perfekt

En av de unge, lovende er Agnes Cecilie Wilhelmsen fra Vettakollen. Hun skriver følgende i en melding om teaterstykket:

Agnes Cecilie Wilhelmsen fra Vettakollen.

«Det er ikke alltid vi kan tenke oss hva noen går igjennom, det er ikke alltid vi skjønner. Derfor syns jeg vi skal komme og se denne forestillingen, fordi det er ikke alt i verden som er perfekt.»

Det er lov å følge oppfordringen til Agnes og få med seg forestillingen på Kulturhuset Stabekk søndag 26. mars. Teaterstykket spilles både klokken 14 og 17.

Billetter kan kjøpes på Kulturhuset Stabekk før forestillingen.

LES OGSÅ:
Ullern-elever: – Busslinje 23 ikke forsvarlig

Ullern-elever tok et realt krafttak

Foreldre og ungdom får tips: – Skål ungen min

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse