Akersposten

Valgdagene 12. og 13.september:

Arbeiderpartiet går frem i Høyre-bastionene

STORE FORSKJELLER: Høyre er fremdeles størst i bydelene Ullern og Vestre Aker, men Arbeiderpartiet overrasker. Arkivfoto

Bydelene Ullern og Vestre Aker er tradisjonelt borgerlige bydeler med Høyre i spissen. Nå overrasker Arbeiderpartiet med økt oppslutning i disse bydelene, mens Høyre går kraftig tilbake.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2021 kl 11:12

ULLERN/VESTRE AKER: Mens Arbeiderpartiet er det partiet som går mest tilbake i Oslo i prosentpoeng (-5,3), så går partiet frem i bydelene Ullern og Vestre Aker, sammenliknet med stortingsvalget i 2017. Høyre går også tilbake i Oslo (-2,9), men i Ullern går partiet tilbake med hele 4,5 prosentpoeng.
Venstre beholder sin sterke posisjon i bydelene med en viss fremgang. SV, MDG, Rødt og Sp kan alle skilte med fremgang, mens Frp sliter også i Ullern og Vestre Aker.

Stemmetallene er fra valgdagene for bydelene. Forhåndsstemmer er ikke med.

ULLERN - Stortingsvalget 2021:

Tallene viser partienes oppslutning i bydelen i prosent og frem/tilbakegang i prosentpoeng (uthevet), sammenliknet med stortingsvalget 2017. I parentes står til sammenlikning frem/tilbakegang for partiet i Oslo. Partiene er rangert etter oppslutning i bydelen.

Høyre: 39,2/ -4,5 (-2,9)
Ap: 18,6/ 1,2 (-5,3)
Venstre: 15,9/ 1,1 (1,6)
SV: 6,2/ 0,9 (4,0)
Frp: 6,0/ -2,4 (-3,5)
MDG: 5,6/ 1,3 (2,5)
Rødt: 3,0/ 0,8 (2,0)
Sp: 2,0/ 0,7 (1,0)
KrF: 1,8/ 0,0 (-0,3)

VESTRE AKER - Stortingsvalget 2021:

Tallene viser partienes oppslutning i bydelen i prosent og frem/tilbakegang i prosentpoeng (uthevet). I parentes står til sammenlikning frem/tilbakegang for partiet i Oslo. Partiene er rangert etter oppslutning i bydelen.

Høyre: 39,8/ -2,6 (-2,9)
Ap: 17,9/ 0,3 (-5,3)
Venstre: 14,5/ 0,4 (1,6)
Frp: 6,8/ -2,0 (-3,5)
SV: 6,3/ 0,9 (4,0)
MDG: 5,6/ 0,8 (2,5)
Rødt: 3,1/ 0,7 (2,0)
Sp: 2,6/ 0,9 (1,0)
KrF: 1,7/ -0,2 (-0,3)

Les også: Dette er en vekker for oss lokalt

Her er tallene for Oslo ved stortingsvalget 2021:

Tallene viser partienes oppslutning i Oslo i prosent og frem/tilbakegang i prosentpoeng.

Høyre: 23,6/-2,9
Ap: 23,0/-5,3
SV: 13,3/4,0
Venstre: 10,0/1,6
MDG: 8,5/2,5
Rødt: 8,3/2,0
Frp: 6,0/-3,5
Sp: 3,1/1,0
KrF: 1,8/-0,3

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...