ANNONSE
Annonse

Trafikksikring ikke ferdig til skolestart mandag

Rett ovenfor Stasjonsveien i Holmenkollveien skal mange unge skolebarn krysse veien til og fra Holmen skole fra mandag. Bymiljøetaten varsler at entreprenøren vil passe ekstra på mandag, fordi sikringstiltakene ikke er helt ferdig. Arkivfoto

Når den splitter nye barneskolen åpner dørene for første gang mandag, er et av de viktigste trafikksikringstiltakene ikke ferdig.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2018 kl 16:27

ANNONSE
Annonse

HOLMEN: Mandag er det skolestart, og på nye Holmen skole i Bjørnveien er naturligvis både barn, ansatte og foreldre ekstra spente før første skoledag. Akersposten har skrevet mye om arbeidet for å trygge skoleveien, for eksempel sikkerheten i den smale Bjørnveien og sikkerheten på skoleveien ved kryssingen av den trafikkerte Holmenkollveien, på høyde med Lybekkveien.

– Uforutsette utfordringer

Fredag ettermiddag melder Bymiljøetaten i en e-post til Akersposten at forsinkelser har ført til at sikringen i krysset Holmenkollveien/Lybekkveien ikke blir ferdig til skolestarten mandag.

– Bymiljøetaten bygger opphøyd gangfelt og lysregulerer krysset. Dette skulle være ferdig til skolestart. På grunn av uforutsette utfordringer ved bygging blir ikke entreprenøren ferdig før tirsdag, skriver pressekontakt Monica T. Olsen til Akersposten.

Hun skriver videre at det vil være vakter fra entreprenøren på stedet i forbindelse med skolestart og skoleslutt på mandag. Signalanlegget blir satt i gulblink.

Skal være klart tirsdag

– Om det ikke blir ytterligere forsinkelser skal signalanlegget, oppmerking og det opphøyde gangfeltet være ferdig tirsdag. Signalanlegget blir da satt i drift tirsdag morgen før skolebarna skal gå til skolen, skriver Olsen.

Bymiljøetaten følger opp entreprenøren.

– Ved eventuelle ytterligere forsinkelser vil vi kreve trafikkvakter fra entreprenøren, skriver hun.

LES OGSÅ: Parkeringsforbud for å sikre skolevei

Nye sikringstiltak ved Holmen skole

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse