ANNONSE
Annonse

To påkjørsler foran KIWI: – Sånt skjer

TRAFIKK FORAN KIWI: En rygger og en snur blant fotgjengerne utenfor KIWI torsdag ettermiddag. Etter to påkjørsler er beboere redd for alvorlig ulykke. Foto: Vidar Bakken

– Det holder ikke, sier beboere i området og mener at parkeringsplassene foran butikken må bort.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2017 kl 18:19

ANNONSE
Annonse

RØA: Den første påkjørselen var i juni, da en eldre dame ble rygget på utenfor KIWI en ettermiddag.

– Sjåføren stakk fra stedet, men noen fikk tatt registreringsnummeret. Politiet ble tilkalt og damen ble kjørt på legevakten. forteller Sverre Nygaard, Styreleder i Røa Bad Boligsameie, som ikke vet sikkert skadeomfanget av påkjørselen.

Akersposten møtte Nygaard og nestleder i boligsameiet, Ane Thjømøe, utenfor KIWI torsdag ettermiddag.

– Senere ble en dame med barnevogn med barn i rygget på av en bil. Barnevognen ble truffet og snurret rundt, heldigvis uten at den veltet. Det gikk jo bra, men det kunne gått mye verre, sier Thjømøe.

Les også: Røa: Her kan det bli 12 etasjer

Må snu eller rygge

Problemet de vil ha belyst, er parkeringen rett utenfor inngangspartiet til KIWI.

– Som du ser er det ikke mulig å kjøre ut på andre siden. Bilene må enten snu eller rygge ut av dette trange området, samtidig som det kan være biler på vei inn. Her er det til tider mange gående til og fra butikken, Røa bad eller boligene. Spesielt mange eldre og små barn er utsatt, som kan ha vanskeligheter med å tolke å reagere på trafikkbildet her, særlig nå som det er mørkt i rushtiden. Vi har vært vitne til flere nestenulykker, og vi er redd for at disse parkeringsforholdene til slutt vil føre til en alvorlig ulykke. Vi vil ha disse parkeringsplassene fjernet, sier Nygaard.

Mens vi står de,r er flere biler på vei ut og inn av plassen, mens folk i alle aldre beveger seg i området. Samtidig er det ingen biler som benytter KIWIs p-plasser på kortsiden av bygget. Butikken har også kundeplasser på den store parkeringsplassen ved siden av. I tillegg er det et p-hus i andre enden for betalende. Derfor mener sameiet at det er nok p-plasser i området, selv om de omtalte plassene blir fjernet.

Boligsameiet hevder også at minsteavstanden mellom p-plasser og vegg skal være 3,5 meter, for at utrykningskjøretøyer skal kunne passere.

– Avstanden er i underkant av 3,2 meter på grunn av bokser på veggen. Det vil si at det er under minstekravet, noe som også tilsier at p-plassene utenfor veggen her må bort, sier Nygaard, som vil beholde p-plass for handicappede.

Les også: Røa: Ny eiendomsutvikler står bak "spøkelseshusene"

– Arrogant holdning

Sameiet har vært i kontakt med KIWI sentralt og påpekt problemene. Distriktssjef i KIWI, Petter Hylland, skriver til sameiet at de tar sikkerheten på alvor og at ulykker er sterkt beklagelig. Han mener det ikke er nødvendig å fjerne p-plassene som han mener er godkjent av rette instanser. Hylland skriver blant annet:

"Så til plassene,
Uten og dra noen direkte sammenlikning, det skjer daglig ulykker på norske veier og parkeringsplasser. Vi kan ikke stenge alt av veier og p-plasser av den grunn.
Igjen, det er trist at det skjer en ulykke utenfor vår butikk, men p-plassene, som forøvrig er godkjent av rette instanser, blir værende slik dem er.
"

– Jeg synes jo dette er en arrogant holdning til problemet og denne sammenlikningen lyder direkte umusikalsk for meg. Nå skal det sies at Hylland senere har tatt initiativet til befaring og vil møte sameiet til samtaler. Det kan være at når de får sett nærmere på forholdene, så vil de vise vilje til å imøtekomme noe av det vi påpeker, sier Nygaard.

På henvendelse til KIWI fra Akersposten som ønsker intervju med Hylland, svarer Hylland på mail:

– Vi er opptatt av sikkerheten ved våre butikker, og vi har derfor avtalt befaring i neste uke sammen med gårdeier og sameiet. Da vil vi få undersøkt dette nærmere. Det er gårdeier som eier parkeringsplassene, og vi henviser derfor til videre dialog med dem.

Gårdeier er Auctus AS, og administrerende direktør, Hans Øivind Nordvik, sier han er orientert om saken.

– Det er tatt initiativ til befaring. Da blir det mulig i fellesskap å finne løsninger som gjør det tryggere i det området der både bil og folk ferdes, sier Nordvik.

Les også:

Lan Marie Berg vil ha utredet Røakrysset, selv om det er avtalt Røatunnel i Oslopakke 3

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse