Akersposten

To år med riving og bygging på Røa torg

Fredag formiddag ble siste avtaler signert med entreprenøren, og tillatelse til å rive er innvilget. I august blir det byggeplass på Røa torg. Her tar Jarle Johansen (i midten), daglig leder for Røa Centrum AS, og Hans Petter Tvedt, teamleder kalkulasjon og innkjøp i HENT AS, hverandre i hånden etter signeringen. Til venstre: Prosjektleder for Røa Torg, Leif Rathe. Foto: Fredrik Eckhoff

8.000 kvadrat med boliger, 8.000 kvadrat med butikker, 8.000 kvadrat med parkeringsplasser. I august starter rivingen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2017 kl 18:48

RØA: Det er kort fortalt prosjektet Røa Torg, og fredag signerte Røa Centrum og entreprenøren HENT avtalen.

– Riving vil starte midt i august. Rammetillatelse for riving er mottatt, sier prosjektleder for Røa Torg, Leif Rathe til Akersposten.no. – Først rives det inni husene, så tas ytterveggene etter et par måneder. Selve byggingen starter i oktober.

Først ned, så opp

Prosjektledere tegner og forteller om hvordan torget og kvartalet på sydsiden av Tore Hals Mejdells vei vil preges av riving, graving og bygging. På sydsiden av torget og veien kommer boligblokkene, med butikker i første etasje og leiligheter i de øvrige fem. Her skal det først graves i tre etasjer ned, som vil gi rom for to etasjer med parkeringsplasser nederst og en underetasje med butikker.

Torget skal også graves opp, og her blir det rom for en etasje med butikklokaler og en etasje for parkering under.

Når denne byggingen er ferdig, skal torget fremstå i ny drakt, med en delvis gjennomsiktig paviljong der blokken som tidligere huset blant annet Røa Bok og Leker, nå står.

Meny-konkurrent på vei inn

Av de 63 leilighetene som kommer, er allerede 43 solgt. I tillegg blir det kjøpesenter med plass til 30 butikker fordelt på 8.000 kvadratmeter. Den største butikken vil legge beslag på 2.000 av disse, og her er det Coop Mega som skal inn.

– Dette blir en fullsortiments Coop Mega, forteller Rathe.

Butikkene er planlagt åpnet høsten 2019, mens de første leilighetene står klare til innflytting den samme sommeren.

Byggeplassen

– Hvordan blir det når hele Røa torg og mer til blir en stor byggeplass?

– Dette vil bli en byggeplass som er godt avskjermet. Det skal se ordenelig ut, men samtidig, det er en byggeplass, sier Rathe. Det vil naturligvis alltid være god adkomst til Kiwi, og Røa Bad, men det er mulig at veien flyttes sideveis en periode.

– Vi vil sørge for at biblioteket, samfunnshuset og Røa Bad vil få tilfredsstillende tilkomst. Vi er også i god dialog med Sporveien, og det vil også bli god tilkomst dit, sier han og forteller at de har inngått avtale med Sporveien om å lage en direkte adkomst til perrongen fra senteret.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...