ANNONSE
Annonse

Suksessprosjekt innføres i Vestre Aker

Lars Asbjørn Hanssen er godt fornøyd med at Bydel Vestre Aker i byrådets budjsett for 2019 får rosa buss for beboere over 67 år. Hovedfoto: Karl Andreas Kjelstrup, Nordre Aker Budstikke

– Det har vært en stor suksess, sier Lars Asbjørn Hanssen om prosjektet som nå blir kopiert fra nabobydelen Nordre Aker til Vestre Aker: Rosa busser for beboere over 67 år i bydelen.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2018 kl 09:38

ANNONSE
Annonse

VESTRE AKER: – Dette er en skikkelig gladsak når vi på neste møte i Bydelsutvalget skal behandle planen for aldersvennlig bydel, sier Vestre Akers bydelsutvalgsleder Lars Asbjørn Hanssen (H) til Akersposten om nyheten om at Vestre Aker i Oslo-budsjettet for 2019 får såkalte rosa busser.

Rosa busser er en aldersvennlig transport for personer over 67 år og har vært en stor suksess i Bydel Nordre Aker.

– Det har vært en stor suksess med over 5000 reiser allerede det første halve året de to bussene var i drift i vår nabobydel,Nordre Aker, sier Hanssen.

Sammen med Bydel Sagene blir Vestre Aker tildelt dette nye tilbudet til beboere over 67 år.

– Kjærkomment

– For vår bydel som har lite offentlig tilbud på tvers av bydelen vår, vil dette være et kjærkomment tilbud og et flott supplement til det allerede eksisterende tilbud våre eldre allerede har gjennom Vestre Aker Frivillighetssentrals tilbud, sier Hanssen.

– Da Bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker i juni 2018 vedtok en plan for hvordan bydelen skal bli en «Aldersvennlig bydel», der målet er å fremme en aktiv og inkluderende aldring, hadde vi et håp om akkurat dette. Vi følger Verdens helseorganisasjons erfaringer, om hva som er de viktigste områdene å jobbe med for de eldre. Det er fysisk aktivitet, transport, bolig, helse- og omsorgstjenester, medvirkning og samfunnsdeltagelse, sier han.

Slik fungerer det

I Nordre Aker er det to rosa minibusser med 16 seter, eventuelt 11 seter pluss en rullestol. Bussene bestilles via telefon eller appen «Aldersvennlig», og de eldre blir da hentet hjemme. Transporten er forbeholdt dem på 67 år og eldre, men den reisende kan ha med seg en venn. Det kan være en ektefelle, en kompis, et barnebarn eller noen andre, uavhengig av dennes alder.

Transporten kan bestilles mellom klokken 09.00 og 17.00, altså senest en time før tilbudet kan benyttes mellom 10.00 og 18.00 mandag til og med lørdag. Prisen per reise tilsvarer en vanlig honnørbillett.

– Sammen med bydelenes innbyggere skal vi nå finne ut hvor bussen skal gå, slik at vi får til et så relevant tilbud som mulig for flest mulig. Vi ser at dette med fleksibilitet har vært en utfordring, så her må vi spille på andre frivillige tiltak i samarbeidets gode tjeneste for våre eldre, slik at Vestre Aker blir en enda mer aldersvennlig bydel å leve i, sier Hanssen.

– Hånd i hanske

Hanssen, som påpeker at han selv er i aldersgruppen, syns det er flott at byrådet har valgt ut Bydel Vestre Aker til å få rosa buss.

– Det passer helt hånd i hanske med de innspillene vi har fått fra innbyggerne om hva de ønsker seg. Et trygt og godt transporttilbud er avgjørende for å kunne være sjef i eget liv, sier Hanssen.

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse