Akersposten

Stor smittestigning i Ullern og Vestre Aker

KORONATEST: Omfattende koronatesting får smittetallene i været. Illustrasjonsfoto: NTB/Ketil Gjelstein Bjærke

Bydelene Ullern og Vestre Aker har registrert 170 nye smittede siste døgn. I Oslo er det registrert 1 117 nye koronatilfeller. Det er det høyeste tallet under hele pandemien.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.12.2021 kl 12:12

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLERN/VESTRE AKER: Smitten er sterkt økende i Oslo-området og ikke minst i våre bydeler. I Bydel Ullern er det regisrert 66 nye smittetilfeller og Bydel Vestre Aker 104 nye smittede.

For Ullern sin del er det en økning med 32 flere smittede sammenliknet med dagen før. For Vestre Aker er det snakk om 42 flere smittede. I begge bydeler er det aldersgruppen 0-19 år som står for de fleste tilfellene, sammenliknet med de andre aldersgruppene. Denne aldersgruppen utgjør litt i underkant av 50 prosent av totalen som er registrert smittet i de to bydelene de siste 14 dagene. På grunn av massetesting av skolebarn/ungdom, avdekkes smittetilfeller raskere enn tidligere i denne aldersgruppen.

Tallene avviker likevel fra tallene i Oslo som helhet, hvor det er relativt små forskjeller i aldersgruppene mellom 0-49 år. Selv om aldersgruppen 0-19 år har betydelig smitteutvikling, er det aldersgruppen 30-39 år som har flest smittede i Oslo de siste 14 dagene.

Les også: 13 smittet ved skole i Vestre Aker

NTB skriver om smitteøkningen:
Tirsdag ble det registrert 1.117 nye koronatilfeller i Oslo. Det er det høyeste antallet som er registrert i Oslo i løpet av pandemien.

Oslo kommune opplyser om smittetallene i en epost til NTB.

Tirsdag i forrige uke ble det registrert 759 nye smittetilfeller i Oslo, mens det mandag denne uken ble registrert 858 nye tilfeller.

Den forrige smittetoppen i Oslo var 2. desember 2021 med 1.078 tilfeller på ett døgn.

Tirsdag innførte regjeringen nye koronatiltak for å forsøke å få kontroll på den økende smitten i Norge. Tiltakene innebærer blant annet at folk oppfordres til å holde en meters avstand til andre, påbud om munnbind der man ikke kan holde avstand og antallsbegrensninger på besøkende i private hjem og på arrangementer og sammenkomster.

På en pressekonferanse tirsdag kveld sa byrådsleder Raymond Johansen i Oslo at han er skuffet etter at landet igjen må i gang med nye og strenge koronatiltak.

– Jeg er fornøyd med tiltakene, men jeg er veldig, veldig lei meg på vegne av innbyggerne i byen. Og det greier jeg ikke skjule, sa Johansen.