Akersposten

Store planer for plassen foran Njårdhallen

Slik kan flerbrukshallen og Kiwi-butikken bli seende ut, sett fra øst. Sørkedalsveien går til høyre på tegningen.

Dette bygget skal rives, og plassen foran Njårdhallen kommer til å gjennomgå en stor forvandling i årene som kommer.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2018 kl 10:46

MAKRELLBEKKEN: Njård øker stadig sin medlemsmasse og har nå 3700 medlemmer.

– Det er en utfordring å få hallkapasiteten å strekke til i forhold til det som er ønskelig å tilby medlemmene, sier daglig leder i Njård, Marianne Holen.

Saken fortsetter under bildet.

Slik kan flerbrukshallen og Kiwi-butikken bli seende ut, sett fra øst. Sørkedalsveien går til høyre på tegningen.

Hun var på møtet i bydelsutvalget i Bydel Ullern tidligere i februar, der hun la frem planene en av byens største idrettslag har for å kunne gi medlemmene sine et så godt tilbud som mulig i årene som kommer.

– Spesielt har turnavdelingen vokst mye de siste årene, og det er nå 2-300 barn på venteliste som ønsker å få starte på et turnparti. Alle våre anlegg er fullt belagt fra klokken 14 til langt på kveld mandag til fredag hver uke, sier Holen.

To scenarioer

– Njård har over lengre tid jobbet med diverse prosjekter hvor motivasjonen i hovedsak har vært å få utvidet hallkapasiteten, sier Holen til Akersposten.

To scenarioer har det vært jobbet med. Det ene alternativet har vært å bruke den store parkeringsplassen som ligger mellom Njårdhallen og t-banen. Her har idrettslaget imidlertid møtt mye motstand, blant annet fordi dette ville bety at man tok i bruk område som er regulert til friareal.

– Første tilbakemelding fra Plan- og bygningsetaten er at dette scenarioet ikke er aktuelt å gå videre med da dette arealet pr dags dato er regulert til friareal, sier Holen.

Vil rive og bygge nytt

Dermed har Njård nå valgt å gå videre med det de kaller «scenario 1». Det betyr at de vil utnytte plassen mellom Njårdhallen og Sørkedalsveien bedre. Bygget som står mellom Morgedalsvegen og den øvre parkeringsplassen, rives, og hele dette området får et nytt bygg.

Saken fortsetter under bildet.

Njårdhallen sett fra krysset Sørkedalsveien/Morgedalsvegen.

Dette arealet er regulert til idrettsformål. Det nye bygget skal blant annet inneholde en dagligvarebutikk og en flerbrukshall med garderober.

– Vi skal sørge for å legge til rette for at turnavdelingen kan arrangere konkurranser i denne hallen. Det kan de ikke i dag, sier Holen.

Hallen vil ellers kunne brukes til en rekke andre idretter.

Samarbeid om butikk

Hun forteller at Njård ikke har økonomi til å gjennomføre dette byggeprosjektet uten å sette av deler av bygget til næring.

– Vi har siden halvannet år tilbake hatt et samarbeid med NorgesGruppen, hvor prosjektet går ut på å etablere en flerbrukshall og en butikk, sier hun.

Bård Gultvedt i NorgesGruppen bekrefter overfor Akersposten de har planer om en dagligvarebutikk her.

– Vi planlegger det vi anser som en god Kiwi-butikk, som vil være attraktiv for nærområdet, sier han.

– Hva med parkering til butikken? Blir det inn- og utkjøring i Sørkedalsveien eller i Morgedalsvegen?

– Det er ikke klart ennå. Det er en prosess som pågår, men det er klart det skal være parkeringsmuligheter både for idrettsklubben og for butikken. Her jobber vi for en totalløsning som skal være god, sier Gultvedt.

Les også:

– Det må vel være et mareritt om noe skulle skje nå?

- Bruker villaveier for å gjennomføre et umulig prosjekt

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...