Akersposten

Stang ut for Readys kunstisbane

VAR EN GYLLEN MULIGHET: Camilla Wilhelmsen (FrP) og Tor Audun Sørensen i Norges bandyforbund trodde bystyret kunne redde barnas skøytefremtid i Ready. Bildet er fra før bystyrebehandlingen. Foto: Vidar Bakken

Camilla Wilhelmsen (Frp) fikk ikke flertall i bystyret for forslaget om å sikre kunstis på Gressbanen 2.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 02.07.2016 kl 13:00

GRESSBANEN: Camilla Wilhelmsen sto sammen med Tor Audun Sørensen i Norges bandyforbund tidlig i juni og fortalte entusiastisk at bystyret kunne redde barnas skøytefremtid i Ready, ved å sikre kunstis på Readys grusbane i forbindelse med revisjon av kommunebudsjettet.

Se saken her: Kjempemulighet for Ready

Wilhelmsens verbalforslag til bystyret var følgende: "Bystyret ber byrådet sikre at det etableres kombinert kunstis og kunstgress på Gressbanen 2, hvor det i en første fase etableres kuldeinstallasjoner på selve banearealet ved hjelp av andel av de midler som allerede er bevilget til å anlegge kunstgress på banen. Byrådet bes sikre at eventuelle tilleggsmidler settes av i forbindelse med budsjett 2017 dersom det er behov for det."

Veldig trist

Utgangspunktet er at det var enighet i budsjettinnstillingen at det skulle bevilges 13 millioner kroner til kunstgressbane. Spørsmålet var om disse kunne disponeres slik at det også kunne bli kunstisbane. Wilhelmsens forslag fikk ikke flertall.

– Jeg synes det er veldig trist at den muligheten man hadde til å få lagt til rette for kunstis nå er skuslet bort for de neste ti årene. Jeg hadde håpet at bystyret hadde lyttet til idretten, men slik gikk det dessverre ikke. Nå blir det enda dårligere forhold for bandygutta i Oslo, sier Wilhelmsen.

I protokollen fra møtet står det om Wilhelmsens verbalforslag: "Fs verbalforslag (kunstis og kunstgress på Gressbanen 2) ble forkastet mot 23 stemmer (18H (minus Kopp), F og KrF). Bystyret har 59 medlemmer og trenger 30 stemmer for å danne flertall.

Samme forslag?

Men før bystyret stemte over Camilla Wilhelmsens forslag, ble det stemt over et forslag fra FrPs Peter N. Myhre:
"Bystyret ber byrådet om å utrede muligheten for å etablere kombinert kunstis og kunstgress på Gressbanen 2, hvor det i en første fase etableres kuldeinstallasjoner på selve banearealet."

I protokollen fra bystyrets møte står det: Fs verbalforslag pkt. 1 ble forkastet mot 26 stemmer (H, F og R)

Egentlig flertall?

Intensjonene i begge forslagene er de samme, kombinert kunstgress- og kunstisbane. Alt ligger egentlig til rette for et omforent forslag, som både Rødt og KrF kunne stemme for, forutsatt at protokollen fra bystyrets møte er riktig. Det hjelper likevel ikke uten Venstres fire stemmer, som ikke stemte for noen av forslagene, selv om Venstre var de første som lanserte støtte for et slikt kombinasjonsanlegg. Venstre hadde til og med programfestet det.

Se Akerspostens intervju fra 2011 (Selv om intervjuet står under Nettavisens logo, har det sammenheng med Nettavisens oppkjøp av dittOslo som Akersposten var en del av, red.anm): Lover ny bane til Ready

Oppsummert skulle man da tro at det var flertall for at at Ready fikk mulighet til å realisere en kunstisbane sammen med ny kunstgressbane. På grunn av ferie lyktes det ikke å få en kommentar fra Venstre før publisering.

Flere nyheter på Akersposten.no:

Folket ville ha Gressbanen, politikerne valgte Holmen

Ungdommer i vest trues til å slåss

Mysteriet om Trines bil løst etter 36 år!

Politiet fikk bilhjul skåret opp

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...