Akersposten

– Stadig flere vet om vår lille perle

Han har jobbet på flere av stjernerestaurantene i Oslo de siste 20 årene. For et halvt år siden åpnet han kafé og restaurant på menighetshuset i Holgerslystveien på Ullern. Gregory Paul stortrives! Foto: Fredrik Eckhoff

– Det er derfor vi har navnet La Maison. Man skal føle seg hjemme, sier Gregory Paul. Han startet opp da Oslo var nesten nedstengt i april – og har bygd opp en nabolagskafé og -restaurant som blir stadig mer populær.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 05.11.2021 kl 12:52

ULLERN: Gregory Paul har en CV det står respekt av, blant annet med fortid på Bagatelle og Ylajali. Han har et kjent ansikt for mange etter å ha vært dommer i tv-serien Masterchef på TV3.

Det var i januar i år han overtok lokalene til det som tidligere het Holgerslyst Café i menighetshuset på Ullern. Å åpne opp i vinter var imidlertid nytteløst, da Norge var på vei inn i en ny korona-bølge og nye nedstengninger.

Da han endelig besluttet å åpne opp i april – var det kun takeaway-mat, men heldigvis ble det muligheter utover våren og sommeren til også å ta imot gjester.

Kokken og restaurantgründeren forteller at han hadde god suksess med italienske kjøttboller i starten – kun som takeaway altså.

– Vi solgte vel 60-70 posjoner hver dag, og det må jo være en vellykket start. Det var kjøttboller på ekte italiensk vis, som en mamma kunne lagd i Italia. Jeg la også ut en video på Instagram, der jeg viste hvor kjøttet kom fra og litt om prosessen, hvordan jeg kastet inn parmesan, løk, rødvin… Da skjønte folk at det måtte være godt! smiler han.

– Så folk har faktisk spurt om vi starter opp med takeaway-mat igjen, så det skal vi gjøre på onsdager fremover, sier han.

Konseptet

Men det viktigste for Paul er å få gjestene inn i lokalet, få dem til å oppleve følelsen av å komme «hjem». Her nikker man til dem ved nabobordet, her er det allerede mange stamgjester som har lagt inn La Maison i sin faste kalender.

– Hvordan ble du og konseptet ditt mottatt?

– Det var jo kafé her fra før, og så ble det et par avisartikler, og nabolaget begynte å snakke. Og de er fornøyde og vil jo ikke at vi skal gå konkurs. Jeg merker at de vil ha meg her, sier han.

– Og konseptet er?

– Vi åpner kafeen i nitiden hver morgen, med kaffe, wienerbrød og sandwicher. Og så er det pizza fra lunsjtid, og skagentoast, røkelaks og mye annet.

Middagssatsing fra torsdag til søndag

Torsdag til lørdag får han vist enda mer av sine kokkekunster. Da er det fast treretters meny, og da er det lurt å bestille bord i forkant. Menyen legger han ut på nett, Facebook og Instragram på tirsdagen.

– Særlig på torsdagene må man bestille bord i god tid, da blir det alltid fullt. Fredager og lørdager har det så langt vært noen ledige bord, sier han.

Gregory Paul er fransk, men har jobbet i Oslo i rundt 20 år allerede. På menyen liker han å mikse fransk mat med smaker fra ulike andre land, og han forsikrer at alt er lagd fra bunn av.

– Jeg ser veldig gjerne at Ullern-folk bruker kafeen vår som en unnskyldning til å ta seg en tur ut, smiler han. – Det tar litt tid å bli kjent, men stadig flere vet nå om vår lille perle på Ullern!

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Akersposten bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...