Akersposten

Spar skituren i terrenget til lørdag

I KVELD SKJER DET: Snøen som kommer i dag, legger til rette for at løypemannskapene gir full gass fra i kveld. Arkivfoto: Skiforeningen

Det har snødd i marka, og helgen blir fin for dem som ønsker å gå på ski!

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 08.01.2022 kl 12:08

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

MARKA: Skiforeningen er optimister nå og informerer om at løypemannskapene har pakket og klargjort mange terrengløyper, men har så langt manglet snø. Det ventede snøfallet gir nå muligheter for å preparere løypene. Skiforeningen skriver på sin nettside:

«Mange av løypekjørerne velger nå å vente med prepareringen til det meste av snøen har kommet ned for å få best mulig underlag å preparere på og ikke dra opp grus. Vi kan nok heller forvente stor aktivitet i kveld, natt og i morgen tidlig slik at skiforholdene i helgen blir så optimale som mulig.»

Skiforeningen ber deg spare nyskia om du har tenkt deg ut i terrenget i dag. Da må du ta det rolig, da stein, grus og røtter kan komme brått på. Også på skogsbilveiene kan det være gjennomslag til grus.

Det er likevel gode muligheter for en trygg skitur.

- Vil du derimot være sikker på en skitur uten et eneste gruskorn eller lyng i sporet, og med nykjørte spor, er fortsatt et av de mange kunstsnøanleggene i Oslo og omegn det sikreste valget. Mange har nå en runde på minst 3 km med supre forhold, skriver Skiforeningen.

Se all info om føreforhold på Skiforeningens nettside

SISTE OPPDATERING:

Lørdag morgen skriver Skiforeningen:

Som vi ønsket oss i går: Det kom opptil 15 cm snø i Marka det siste døgnet. Og som varslet gir det mye bedre skiføre mange steder: Nå kan det settes skuterspor og kjøres med maskin i flere terrengløyper og på skogsbilveiene blir det drømmeforhold.

Likevel er det viktig å si at det fortsatt er skrinne forhold flere steder, særlig i tett skog i terrengløypene må man være obs på at underlaget kan stikke frem i ny og ne.

Det snør fortsatt lett i Marka og temperaturene ligger mellom 2 og 9 minusgrader. Mange av løypekjørerne har kjørt løyper fra sen natt/ tidlig morgen for å gi best mulig forhold for oss som skal ut på ski utover formiddagen. Vil du unngå å brøyte løype, anbefaler vi å jakte grønne løyper på løypekartet i dag!

Her kan lese mer på Skiforeningens føremelding.