ANNONSE
Annonse

Søndag tar det av i Kollen

Mange barn gleder seg til å boltre seg på Holmenkollen søndag. Foto: Skiforeningen

Det garanteres minnerike opplevelser for små og store søndag når det inviteres til Barnas Sommerkolldag.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 01.06.2018 kl 14:38

ANNONSE
Annonse

HOLMENKOLLEN: Søndag meldes det om solskinn og høye temperaturer. Friluftsliv er en del av norsk kulturarv, og det er et nasjonalt mål at alle skal ha mulighet til å drive friluftsliv som helsefremmende og trivselsskapende.

For fjerde år på rad arrangerer Skiforeningen Barnas Sommerkolldag førstkommende søndag. Dagen er for alle barn fra 4-12 år, fra øst til vest, og byr på et inkluderende uterom med fysisk aktivitet. I løypene er alle foreldre ønsket velkomne. I tillegg byr foreningen på trygge løypevakter som hjelper, motiverer og støtter, forteller prosjektleder i Skiforeningen, Hilde Laug.

Dagen byr på minnerike opplevelser og fysisk utfoldelse sammen med nærmere 2000 barn. Er man medlem av Skiforeningen koster arrangementet 220 kroner pr barn. Barna får pølse og is, samt en premiepose når de kommer i mål.

Selve arrangementet denne søndagen, og de fleste andre, krever at det koster å delta, da Skiforeningen besørger alt fra Røde Kors, søppelhåndtering, toaletter og leie. Mye av arbeidet består av frivillighet, og løypen bugner av hjelpende hender.

Inkludering

Holmenkollen er for alle, men noen familier kan både føle på, samt inneha en reell livssituasjon der økonomien ikke tillater at barna kan delta. Skiforeningen tilbyr gratis startnummer, kurs og ferieopplegg til vanskeligstilte. Kjenner man noen som trenger en slik mulighet, eller man ønsker dette for egen familie, er det bare å kontakte Skiforeningen på telefon 22 92 32 00 eller sende mail til aek@skiforeningen.no.

– Her i Kollen byr naturen på mangfold, i tillegg til en fantastisk arena. Vi er opptatt av at alle barn skal få muligheten til å delta, det er derfor egne midler som sørger for gratis plasser og startnummer til familier med utfordrende økonomi, forteller Annemarie Erichsen i Skiforeningen.

– Vi ønsker å være inkluderende, og at det skal være mulig for alle å delta. Når man søker om friplass, vil dette vil bli behandlet konfidensielt, og barna blir oppført som ordinære deltakere, understreker Erichsen.

Hinderløypene

Barna kan ta seg gjennom to ulike hinderløyper, hvor den lengste er på cirka 2,5 kilometer og den korteste om lag 1 kilometer. I tillegg til hinderløyper fylt med blant annet balansestokker, flyteelementer i vann, bildekk, klatrenett og sklier, byr arrangementet på spennende aktiviteter for hele familien.

ANNONSE
Annonse