Akersposten

– Som å ligge inntil motoren på et gammeldags kjøleskap

En ny, stor varmepumpe på utsiden av en av blokkene på Hovseter skaper frustrasjon og våkenetter. Nå har Boligbygg stoppet pumpen mens de finner ut om noe er feil.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 22.11.2019 kl 15:48

HOVSETER: – Jeg tipper jeg har sovet fire timer til sammen de siste to nettene, sier Frank Eirik Abrahamsen, beboer i Hovseterveien 102, som er en del av borettslaget Kollektivet. Han er ikke den eneste i det samme borettslaget som har tatt kontakt med Akersposten det siste døgnet.

– I morges ga jeg opp i fem-tiden. Det er som å ligge inntil motoren på et gammeldags kjøleskap. Det både brummer og gir en vibrerende lyd. Det er også en pipelyd som skjærer gjennom alt, sier Abrahamsen, som forteller at han naturligvis har sovet med vinduet lukket de siste nettene, men det hjelper lite.

Bråvåkner igjen

Det er en ny varmepumpe som er installert på kortveggen på Hovseterveien 104 som skaper støyen. Når Akersposten er innom Hovseter for å ta pumpen nærmere i øyesyn, er den ikke vanskelig å finne. Det er bare å gå etter lyden. Når vi er mer enn 100 meter unna, hører vi en maskin som står og går. Det viser seg å være varmepumpen, som ifølge Abrahamsen ble installert tidligere denne uken.

Siden har varmepumpen holdt det gående nesten i ett. Bare i noen korte øyeblikk er den avslått.

– Noen ganger skrus den av, kanskje i 15 minutter av gangen. Så bråvåkner man når den settes på igjen, sier Abrahamsen, som har sine vinduer omtrent 20 meter fra varmepumpen. Han forteller at han har snakket med flere naboer de siste par dagene, og alle klager på støyen.

– Dette går også utover jobben, sier han.

Rush av frustrerte

Akersposten møter vaktmester i borettslaget Kollektivet, John Eriksen. Kollektivet er Hovseterveien 96, 98, 100 og 102. I det vi forteller at vi kommer fra Akersposten, utbryter Eriksen: – Ja, jeg skjønner godt hvorfor Akersposten er her!

– Jeg har fått henvendelser fra minst 10 forskjellige beboere bare det siste par dagene om dette bråket. De får ikke sove om natten, sier han. Og det er ikke bare de som bor nærmest som klager. Også i Hovseterveien 96, som ligger rundt 50 meter fra varmepumpen, plages beboere av bråket.

– Jeg har stor forståelse for at folk klager. Jeg hadde ikke godtatt dette om jeg hadde bodd her selv, sier Eriksen.

På skrivebordet har han en halvfull boks med «sov i ro»-ørepropper. Det er det eneste han kan hjelpe fortvilte beboere med på kort sikt. Nå håper vaktmesteren at Boligbygg tar tak i saken raskt og innser alvoret. Han mener at varmepumpen må slås av før helgen, for at man så kan finne ut hva som må gjøres.

Beboer Frank Eirik Abrahamsen har også et håp om at pumpen blir slått av raskt.

– Jeg håper på en rolig helg, slik at jeg kan få sove litt, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildeserien.

Feil ved pumpen?

Etter å ha fått henvendelser fra både beboere og Akersposten fredag, har Boligbygg, som er ansvarlige for varmepumpen, sjekket varmepumpen ved Hovseterveien 104.

– Det kan være en feil på denne pumpen. Den er derfor slått av nå og vil bli undersøkt av leverandør på mandag, sier kommunikasjonsdirektør i Boligbygg, Kristin Øyen, til Akersposten.

Hun sier også at det vil bli foretatt støymålinger og vurdert om det er behov for støyskjermende tiltak.

– Skal det monteres liknende varmepumper på andre blokker på Hovseter som Boligbygg har ansvar for?

– Det skal monteres varmepumper på fire bygg på Hovseter; Hovseterveien 82, 88, 92 og 104, sier Øyen.

Da kan altså beboerne i og ved Hovseterveien 104 sove i ro i helgen, og så gjenstår det å se om noe må gjøres med støyen når varmepumpen undersøkes nærmere over helgen.

Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...