Akersposten

Smestad gjenbruksstasjon hedret med arkitekturpris

FREMRAGENDE: Det mener juryen som har tildelt Smestad gjenbruksstasjon den høythengende arkitekturprisen. Foto: Ivan Brodey

Design og arkitektur Norge (DOGA) har hedret Smestad gjenbruksstasjon med DOGA-merket 2017 for fremragende arkitektur.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

SMESTAD: DOGA-merket for design og arkitektur er DOGAs anerkjennelse til norske virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og/eller arkitektur. Prisen skal vise frem de gode forbildeprosjektene. Juryens bedømmelse legger stor vekt på prosessen og samarbeidet mellom oppdragsgiver og utøver.

Les også: Derfor er den helt unik – i Europa!

I juryens begrunnelse heter det:
"Smestad gjenbruksstasjon er et vellykket prosjekt som er en innovasjon i sin kategori. Det at det er innendørs, er kanskje det mest iøynefallende i så måte, men også det at det er integrert i et nabolag, er nytt i norsk sammenheng. Dette er en krevende oppgave på flere nivåer: Støy, trafikk og estetikk er alle utfordringer man må ta mer hensyn til her enn for eksempel på Grønmo eller Brobekk. Derfor er det imponerende at man ikke bare har skapt et funksjonelt og praktisk sted å kvitte seg med avfall, men også et estetisk tiltalende bygg som føyer seg fint inn i omgivelsene. Dette er et godt eksempel på hvordan god arkitektur kan heve statusen til et bruksbygg av denne typen og gjøre det til en attraktiv arbeidsplass og et sted du faktisk får lyst til å dra til. Her praktiserer man virkelig ombruk med omtanke."

Oppdragsgiver er Renovasjonsetaten, Oslo kommune og arkitektene bak er Longva arkitekter AS og Grindaker Landskapsarkitekter AS

TILGJENGELIG: God plass og at all virksomhet foregår innendørs er spesielt for gjenbruksstasjonen. Foto: Vidar Bakken

I juryen sitter det representanter fra alle fagområdene innenfor design og arkitektur, sammen med representanter fra næringsliv og offentlig sektor. Jurymedlemmene er valgt ut etter anbefalinger fra fag- og bransjeorganisasjonene og er toneangivende innenfor sine bransjer, står det på DOGAs hjemmeside.

Les også:

Akersposten fikk Kulturprisen 2017


Følg Akersposten på Facebook

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...