ANNONSE
Annonse

Slik skal de gjøre Røa-våren triveligere

Jostein Refsnes i Røa Vel inviterer til både løkmøte onsdag og løkaksjon lørdag. Foto: Fredrik Eckhoff

5000 blomsterløk er klare til å plantes rundt omkring på Røa. Vil du være med og gjøre området finere?

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2017 kl 15:44

ANNONSE
Annonse

RØA: For aller første gang inviterer Røa Vel og Røa Hagelag til aksjonen «Vår på Røa». Lørdag 14. oktober skal hele 5000 blomsterløk, for det meste krokus, scilla og tulipaner, plantes ut – alle sammen på offentlige steder, der de kan være til glede for mange i nærmiljøet.

Vi møter en av de to initiativtakerne til aksjonen, Jostein Refsnes i Røa Vel. Sammen med vel-kollega Roar Møll og Røa Hagelag er han klar for å gjennomføre den historiske aksjonen lørdag. Han peker på den lille gressflekken foran Esso-stasjonen ved Røa-krysset, der man gjerne står og venter på grønn mann – eller sitter i bilen og venter på grønt lys. Det er et av stedene som kommer til å bli beplantet lørdag.

– Vi har snakket med sjefen på bensinstasjonen, og han likte ideen, sier Refsnes, som sier at de kommer til å varsle folk der det er naturlig.

– Men er det vanlige, grønne flekker, spør vi ingen. Da bare planter vi løk, sier Refsnes, som tror at når våren kommer på Røa, og fargerike blomster dukker opp, er det ikke noen som vil klage.

Det er Røa Vel som bekoster aksjonen, som altså gjennomføres for første gang.

– Vi har aldri gjort dette før, men vi håper å skaffe minst 50 trivselvektere, som kommer til å gå med vest og plante løk på lørdag, sier Refsnes, som forteller at de tar imot forslag på steder som kunne trenge litt blomsterforskjønning.

Onsdag og lørdag

– Det er fint om folk kommer med forslag til steder hvor det hadde vært hyggelig med litt vårblomster. Eneste betingelse er at man ikke planter i hagen sin! sier Refsnes, som oppfordrer til å møte opp både onsdag og lørdag denne uken. Her er programmet for uken:

Løkmøte onsdag 11. oktober klokken 19.15-20.30 i menighetssalen til Røa kirke. Kunstner og «grøftegartner» Guro Giske holder foredrag og snakker om hvorfor og hvordan beplante det offentlige rom. Gartner og styremedlem i Røa Hagelag, Line Geilo Sørensen kommer deretter til å orientere om det praktiske rundt løkaksjonen og gi en enkel innføring i hvordan plante løkblomster.

Folkeaksjonen «Vår på Røa» lørdag 14. oktober. Oppmøte klokken 11 ved Meny på Røa Senter, for registrering og utlevering av poser med løk. Man må selv ha med seg spett og en liten spade og kanskje et par hagehansker. Du får en instruks om hvordan plante blomsterløk, samt forslag om hvor dine løker skal plantes.

Deretter er det bare å vente på våren.

LES OGSÅ:

Har lett etter Thillie (4) i mer enn to uker

Kirkenær Ballettskole: Nye eiere og ny fremtid

Budsjett 2018: Slik vil han bruke 71 milliarder kroner

Følg Akerposten på Facebook

ANNONSE
Annonse