Annonse: Eie Eiendom

Slik påvirkes vi av et tregere boligmarked

Boligprisene i. vår nærområde sank med henholdsvis 0,8 prosent i Ullern og 0,6 prosent i Vestre Aker i september.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 06.10.2017 kl 10:46

I Ullern er kvadratmeterprisen i gjennomsnitt på kr 72.787,- for september. Det er en nedgang på kr 1.291,-pr kvm fra kvadratmeterprisene i august. Gjennomsnittsprisen for en bolig i bydel Ullern er på kr 6.314.744,-

I Vestre Aker er kvadratmeterprisen i gjennomsnitt på kr 66.587,- for september. Det er en nedgang på kr 1.322,- pr kvm fra kvadratmeterprisene i august. Gjennomsnittsprisen for en bolig i bydel Vestre Aker er på kr 6.650.000,-

Det tok i august ca 28 dager i Ullern og 20 dager i Vestre Aker å selge en bolig.

I både Ullern og Vestre Aker er det solgt litt færre boliger enn i september 2016.

Her finner du alle boligene Eie Skøyen, Eie Ullern og Eie Røa har til salgs nå

Vår del av byen er lite involvert i svingningene og kanskje mest berørt av det forskjellige media skriver om boligmarkedet.

Det er mange ting som spiller inn på prisen selger får i markedet. Generelt ser vi at beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet alltid går igjen som det viktigste kriteriet, og at dagens boligmarked oppleves som svært kresent i forhold til pris.

Hvordan påvirkes vi av at boligprisene går ned? Alle som legger ut sin bolig for salg vil på ett eller annet tidspunkt bli stresset. Noen blir stresset av at det er mange praktiske ting som må gjøres, boligen må ryddes, «tømmes», vaskes, styles etc. Men det største stresset kommer som regel når boligen legges ut i markedet og selger venter på responsen fra interessentene. I et tregere marked vil stresset for boligselger øke betraktelig i forhold til et markedet som er varmt eller i god likevekt.

Er du boligkjøper – ikke ønsk deg en budrunde om det er mulig å slippe. Ikke tenk at «denne boligen er det ingen andre som vil ha – derfor vil ikke jeg ha den heller». Tenk at du er i en heldig situasjon hvis du via din eiendomsmegler kan forhandle med selger. Stort sett blir man enige om en pris både kjøper og selger er fornøyd med.

I et tregere marked er det lettere å skille eiendomsmeglere fra hverandre. I et tregere marked blir boligsalget mindre stressende og handelen sannsynligvis gjort raskere dersom man har en eiendomsmegler som er vant til å forhandle, og som har opplevd tregt marked tidligere. Det er en annen måte å jobbe på når det tar lenger tid å selge boligen og forhandlingene går med færre, eller en, kjøper.

Finner du en bolig du ønsker deg – legg inn bud!

Ønsker du boligråd? Vil du vite hva din bolig er verdt? Kontakt vårt kontor eie Ullern, eie Røa eller eie Skøyen.

Her finner du alle boligene Eie Skøyen, Eie Ullern og Eie Røa har til salgs nå