Akersposten Media

Akersposten
Annonse: Frognerseteren Restaurant

Slik lager Frognerseteren sin jul

Familiebuffet på søndagene fra 24. november og frem til jul er blant tradisjonene som stadig blir mer populære på Frognerseteren Restaurant.

Hjemmelaget sylte, lammerull og juleskinke, julegodterier, gløgg og julebakst. På Frognerseteren Restaurant kan du nyte – eller kjøpe med deg hjem. Du kan også få satt sammen en herlig julekurv med alt du kan ønske deg av godsaker.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2019 kl 09:46

– Det er så koselig med jul. Jeg liker julen! sier Walter Kieliger, som har vært på Frognerseteren siden 2003. Til tross for at høsten er både hektisk og innholdsrik, skinner det gjennom at den erfarne restaurantsjefen stortrives når førjul og jul står for døren.

Nå er det tid for de stadig mer populære familiejulebordene på søndagene før jul, som starter opp 24. november. Da bugner bordet med skalldyr, rakørret, sild, pinnekjøtt og mye mer. Alt du forbinder med matglede og jul.

– Vi har noen ledige bord igjen, men nå må man skynde seg for å få plass! sier Walter.

Nye og gamle tradisjoner

I løpet av sine år på Frognerseteren Restaurant har han innført noen nye tradisjoner.

– Det var juletradisjoner her før også, men familiejulebordene er for eksempel blitt mye større de siste årene. Man lagde heller ikke så mye egen julemat før. Nå lager vi egen rundsylte, etter egen oppskrift. Den kan man kjøpe med seg, enten hel eller i skiver, sier han.

Frognerseterens lammerull er også blitt en klassiker, og det samme kan sies om juleskinken.

Restaurantsjef Walter Kieliger

– Julebaksten er vi godt i gang med. Pepperkaker for eksempel, etter egen oppskrift, sier Walter. – Og vi lager eget julegodteri. Her er alt laget skikkelig og fra bunn av. Vi bruker ikke ferdig pulver!

Med ulike nasjonaliteter på kjøkkenet på Frognerseteren kommer det stadig nye impulser, innspill og oppskrifter. Konditorene hans produserer i disse dager både julenisser, snømenn og annen julesjokolade. Her er det inspirasjon både fra Spania og Russland på kjøkkenet, ifølge Walter.

Restaurantsjefens oppgave er å viderutvikle Frognerseteren – og samtidig bevare tradisjonene vi kjenner så godt.

Bestill kurv

Walters tips til julegave er at du får Frognerseteren Restaurant til å sette sammen en fin miks av de hjemmelagde godsakene før jul. Ønsker du en spesiell miks, kan det være lurt å bestille på forhånd.

– Det er en flott julegave, en spiselig julegave! sier Walter.

På Frognerseteren er smaken og kvaliteten viktig.

– Det kan være billigere å handle julegodteriene andre steder. Vi kunne også kjøpt inn fra andre steder, men da hadde ikke folk kommet hit til Frognerseteren for å handle, sier han.

Den ekte gløggen

– Vi lager også vår egen gløgg, sier Walter. – Og da snakker jeg ikke om sånt søtt, klissete skvip. Vår gløgg er noe helt annet.

– Vi selger vår egen gløgg-essens, og så kan man få med seg oppskriftene på hvordan man kan blande den ut, for eksempel med rødvin, akevitt og portvin. Da blir det virkelig godt! sier Walter Kieliger.

Frognerseteren Restaurant

Tlf 22 92 40 40
epost: booking@frognerseteren.no
Holmenkollveien 200, 0791 Oslo
https://www.frognerseteren.no

Pepperkaker bakes til jul på Frognerseteren. Pepperkakehuset er naturligvis alltid på plass.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...