ANNONSE
Annonse

Slik beskriver Garden hærverket

Garden har nå redegjort for hva de mener skjedde etter en fest på Hovseter fredag kveld.

Garden har nå kommet til bunns i saken der to gardister sprayet rundt med brannslukningsapparat på Hovseter fredag kveld.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2017 kl 13:55

ANNONSE
Annonse

HUSEBY/HOVSETER: Akersposten skrev tidligere mandag om at Garden bekreftet at to gardister var involvert i hendelsen politiet beskrev på Twitter fredag kveld slik: «...sprayer ned parkerte biler med brannslukkingsapparater, kaster gjenstander rundt seg mm».

Nestkommanderende i Garden, major Sebastian Bergstrøm, beklaget hendelsen mandag morgen og opplyste at de foreløpig ikke hadde full oversikt over hendelsen.

Like før klokken 14 mandag har Garden lagt ut en melding i kommentarfeltet på Akerspostens Facebook-side, der de forklarer hvordan de ser for seg hendelsen. Dette er meldingen:

«Fredag kveld bestemte to menn seg for å teste et pulverapparat etter en fest på Hovseter. Apparatet ble ikke rettet not et spesifikt mål, men pulveret traff en bil. De to er i førstegangstjeneste hos H.M. Kongens Garde, men hadde fri da hendelsen inntraff. Politiet og befal fra Garden var raskt på plass. De to ble avhørt og har påtatt seg ansvaret for det som skjedde. De dro ut igjen og ryddet opp etter seg, samt vasket den berørte bilen. De to mennene angrer, og gjør det de kan for at saken skal bli løst på en god måte. Dette er en sivil skadesak, og Politiet har ansvaret for den videre saksgangen. Oppførselen er ikke i tråd med det Garden står for.»

Les også: Gardister sto bak hærverk på Hovseter

ANNONSE
Annonse